Logo
  • Nieuws
  • 11 augustus 2017
  • Bron: Business Insider Nederland

Kantoortuin nieuw hoofdkantoor Apple wekt weerstand op

Eerder dit jaar is het nieuwe futuristische hoofdkantoor van Apple in Cupertino (Californië) in gebruik genomen, maar lang niet alle medewerkers zijn even blij met de inrichting van het gebouw. Het gebouw met de bijnaam 'het ruimteschip' bestaat voornamelijk uit kantoortuinen en daardoor moeten managers en hooggeplaatste ingenieurs werken aan lange tafels naast hun medewerkers en kunnen zij zich dus niet afsluiten in hokjes en kantoren.

Beeld Kantoortuin nieuw hoofdkantoor Apple wekt weerstand op

Als gevolg hiervan hebben een aantal teams en managers demonstratief hun toevlucht genomen tot locaties buiten het hoofdkantoor, zo meldt Business Insider Nederland. Het is niet de eerste keer dat er kritiek komt op het plan van Apple voor kantoortuinen. Apple’s cloudteam heeft demonstratief zijn intrek genomen in Apple’s oude hoofdkantoor, Infinite Loop, nu medewerkers vertrekken naar het nieuwe hoofdkantoor. Volgens een artikel van Bloomberg uit 2016 zijn werknemers die prijs stellen op privacy en rust ook boos over de nieuwe plannen.

Overigens bevat het gebouw met een prijskaartje van 4,2 miljard euro veel technische hoogstandjes. De ingangen zijn zo ontworpen dat werknemers er op maximale snelheid doorheen kunnen lopen en het gebouw bevat gepersonaliseerde stoelen en tafels en een glazen deur van drie etages hoog. CEO Tim Cook neemt zijn intrek op de vierde verdieping, maar lang niet alle werknemers kunnen terecht in het gebouw. Het nieuwe hoofdkantoor biedt namelijk plaats aan slechts 13.000 van de in totaal 25.000 Apple-werknemers in Silicon Valley.

Producttips