Flexibele werkplekken goed voor productiviteit

Flexibele werkplekken en werktijden bevorderen een groter verantwoordelijkheidsgevoel en meer creativiteit van medewerkers.
1

Actueel

 • Nieuws
  0

  De Wet werk en zekerheid en HNW zijn grotendeels gescheiden werelden

  0

  Op 1 januari a.s. treedt de nieuwe Wet werk en zekerheid (Wwz) in werking. Veel bedrijven zijn nog niet of nauwelijks op de hoogte wat het voor hen gaat betekenen. Voor Het Nieuwe Werken (HNW) heeft deze wet in ieder geval niet veel in petto.

  25 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Modern kantoor niet zo belangrijk voor werkzoekenden

  0

  Werkzoekenden vinden het belangrijk om te werken in een sector die ze aanspreekt. Het werken voor een ‘cool’ merk wordt niet zo belangrijk gevonden en het werken in een modern kantoor evenmin. Dit blijkt uit een online onderzoek van Monsterboard onder 2.500 internetgebruikers in Europa en Amerika.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Werkplek 2036: drones, carrier nodes en hologrammen

  0

  In Europa zal het er op de werkplek rond het jaar 2036 heel anders uitzien. Dit komt door nog niet bestaande technologieën en processen, zo denkt 80 procent van de werknemers in ons land. Zij werden in een onderzoek door Coleman Parkes, in opdracht van Ricoh, uitgedaagd om hun toekomstige werkplek te omschrijven. De verwachting is dat samenwerken eenvoudiger wordt en dat de werkplek inactiever en gestroomlijnder zal zijn. 

  14 juli 2014
  Door: 
  Cathelijne Porat-Lamers
 • Nieuws
  0

  Flexibele invulling leegstand met Pop-up office

  0

  Organisaties die leegstaande werkruimten met elkaar delen, waardoor een omvangrijk netwerk van werk- en vergaderplekken op A-locaties door het hele land ontstaat. Dat is de kern van Pop-up office, een concept van de facilitaire Vebego-bedrijven Yask en Hago Next. Dit concept bewerkstelligt een afname van leegstaande vierkante meters en meer werkplekken voor medewerkers. 

  16 juli 2014
  Door: 
  Cathelijne Porat-Lamers
 • Nieuws
  0

  Flexibele werkplekken en -tijden goed voor productiviteit

  0

  Flexibele werkplekken en werktijden bevorderen een groter verantwoordelijkheidsgevoel en meer creativiteit van medewerkers. Dat wil zeggen... een ruime meerderheid van de werknemers onderschrijft deze stelling.

  11 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  40 procent van kantoormedewerkers heeft liever vaste werkplek

  0

  Ondanks de duidelijke verschuiving van het traditionele werken naar Het Nieuwe Werken, zegt ruim 40 procent van de kantoormedewerkers die nu een flexibele werkplek heeft liever hun vaste werkplek terug te willen.  Dit en meer blijkt uit onderzoek van Colliers International naar de wensen van de kantoormedewerker.

  4 juni 2014
  Door: 
  Antoine Hoop
 • Nieuws
  0

  Werknemer maakt meer uren door HNW

  0

  “Waar Het Nieuwe Werken juist meer vrijheid zou moeten geven, zetten werknemers zichzelf steeds meer vast. Het Nieuwe Werken anno nu blijkt een glazen kooi: mensen werken alleen maar meer, maar ‘leven’ minder. Dat is niet zoals Het Nieuwe Werken bedoeld is.”

  19 juni 2014
 • Nieuws
  0

  Mobiele apparaten voortaan makkelijker te verstrekken

  0

  Werkgevers kunnen eerdaags fiscaal makkelijker een smartphone, laptop of tablet van hun baas krijgen. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft dat donderdag 4 juli j.l. in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. De maatregel gaat deel uitmaken van het Belastingplan voor volgend jaar.

  4 juli 2014
  Door: 
  Lianne Bouman
 • Nieuws
  0

  HNW geschikter voor vrije vogels

  0

  Ondanks de mogelijkheden die het Nederlandse bedrijfsleven biedt om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken, doen medewerkers voornamelijk wat zij jaren geleden ook al deden. Het grootste deel van de tijd brengen zij door op kantoor binnen de ‘gewone’ kantoortijden. Op kantoor wordt ruim 40 procent van de tijd gebruikgemaakt van een vaste werkplek.

  8 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Managers laten gaten vallen op het gebied van HNW

  0

  Door de invoering van Het Nieuwe Werken (HNW) is de rol van de managers sterk veranderd. Dat wijst onderzoek van RGO naar de effectiviteit van HNW uit. Ook toont het onderzoek aan dat de Nederlandse manager gaten laat vallen op dit gebied. In totaal hebben 23 organisaties deelgenomen aan het onderzoek en zijn meerdere leiders, managers en medewerkers geïnterviewd.

  6 mei 2014
  Door: 
  Antoine Hoop

Partners