Actueel

 • Nieuws

  Het Nieuwe Werken en de Participatiewet

  Steeds meer gemeenten schakelen over op Het Nieuwe Werken. Ze creëren flexplekken en schaffen slimme internetsoftware aan zodat medewerkers overal kunnen inpluggen. Eind van deze maand voegt de gemeente Ermelo zich in dit rijtje, waar tevens in het kader van de Participatiewet mensen met een beperking worden ingezet. 

  22 januari 2015
 • Achtergrond

  Rijnlands organiseren als nieuw proces voor huisvestingsconcepten

  Decennialang wordt het Nederlandse huisvestingslandschap gedomineerd door het concept van Het Nieuwe Werken (HNW). Veel kantoororganisaties, zowel profit als nonprofit, hebben hun heil gezocht in deze vorm van huisvesten. Meestal ingegeven door de wens een ander ‘smoel’ aan de organisatie te geven, moderner en verfrissender, maar snel gevolgd door de echte reden, namelijk bezuinigen. HNW is in de loop der tijd verworden tot een verwelkte bloem die geen water heeft gekregen omdat daarvoor geen geld meer is. De filosofie van HNW is uitgewerkt en schreeuwt om vernieuwing.
 • Nieuws

  Videoconferencing heeft steeds meer business-impact

  Hogere productiviteit, een betere samenwerking in het team, diverse financiële besparingen en een verlaging van de reiskosten : Meer dan 90 procent van de bedrijven die regelmatig video gebruiken voor samenwerking ervaart diverse voordelen. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van Polycom naar de manier waarop organisaties video samenwerkingsoplossingen gebruiken.

  12 januari 2015
 • Nieuws

  Hoe ziet de ‘smart workplace’ eruit?

  Google Glass, zelfsturende auto’s, the internet of things. Allemaal relatief nieuwe ontwikkelingen, maar zijn het ook blijvertjes? Creatief strateeg Jim Stolze legt uit wat blijft, verdwijnt… en weer terugkomt. En wat dit betekent voor FM!

  25 november 2014
 • Nieuws

  Flexwerken wordt verschillend gewaardeerd

  Medewerkers die flexibel (activiteit gerelateerd) werken, zijn vaak meer tevreden met het interieur en de uitstraling van de omgeving, de lay-out van de werkomgeving en de aangeboden mix van plekken. Blijkbaar wordt het interieur en de omgeving minder belangrijk naarmate je er minder tijd doorbrengt. In flexibele concepten is men, in vergelijking met traditionele cellenkantoren, echter juist minder tevreden met bijvoorbeeld de mogelijkheden voor concentratie, privacy, de archieffaciliteiten en het binnenklimaat.

  1 december 2014
 • Nieuws

  Stadskantoor te klein, ambtenaren huiswaarts

  Na aan te zijn gekomen op het nieuwe stadskantoor keerden tientallen ambtenaren weer huiswaarts. Er was niet genoeg plek voor hen. Zo meldt nieuws 030.

  9 oktober 2014
 • Nieuws

  Nederlandse werknemer positief over keuzevrijheid door HNW

  32 procent van de Nederlandse werknemers is uitgesproken positief over Het Nieuwe Werken (HNW) en 40 procent staat er min of meer neutraal tegenover. Waar het merendeel dus redelijk tot goed uit de voeten kan met HNW, heeft 28 procent er meer moeite mee. Dit komt naar voren uit onderzoek van Profile Dynamics in samenwerking met TNO onder 1.691 medewerkers, naar de relatie tussen persoonlijke drijfveren en Het Nieuwe Werken.

  22 december 2014
 • Nieuws

  Werknemers enthousiaster over flexwerken dan leidinggevenden

  Waar werknemers een goede werk-privé balans, en daarmee flexibel werken, steeds belangrijker gaan vinden, lijken Nederlandse bedrijven moeite te hebben met deze flexibilisering. Veel managers vinden het moeilijk te ‘managen op afstand’. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder HR-managers, uitgevoerd in opdracht van OfficeTeam, een divisie van detacheerder Robert Half.

  23 september 2014
 • Nieuws

  HNW nauwelijks effect op belangrijke kpi's

  Het Nieuwe Werken (HNW) blijkt minder invloed te hebben op de taakprestatie, aantrekkelijk werkgeverschap en kennisdeling dan werd gedacht. De impact van HNW blijkt zelfs zeer gering. Eén van de ideeën achter HNW, het verbeteren van de score op belangrijke kpi's, blijkt zich in de praktijk niet of nauwelijks te vertalen naar de werkelijkheid. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1691 medewerkers naar de relatie tussen persoonlijke drijfveren en HNW, uitgevoerd door Profile Dynamics en TNO.

  4 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Hoe wordt Het Nieuwe Werken voor u en de medewerkers aantrekkelijk?

  Veel bedrijven investeren in managementprogramma’s om Het Nieuwe Werken goed te kunnen implementeren. Veel van deze programma’s zijn gericht op HNW-gedragsverandering, terwijl de focus voor de medewerkers niet alleen moet liggen op het ‘wat doe je?’, maar ook op ‘wat drijft en motiveert je?’. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1691 deelnemers van Profile Dynamics en TNO.

  25 november 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse

Partners