Het Nieuwe Werken

Actueel

 • Nieuws

  Realiseren van digitale werkplekken blijft moeilijk

  Bedrijven hebben moeite om een digitale werkplek te realiseren. Om toch de huidige veranderingen bij te kunnen benen denken ruim 60% van de respondenten om samen te gaan werken met andere bedrijven om digitale werkplekken te creëren.

  26 augustus 2015
 • Nieuws

  Merendeel Nederlanders ergert zich aan smartphonegebruik collega’s

  Een ruime meerderheid van de Nederlandse werknemers stoort zich aan collega’s die tijdens het werk zitten te Facebooken of appen. 31 procent zegt zich zelfs groen en geel te ergeren aan de smartphoneverslaving van hun collega. Bij een op de drie werknemers wordt het (privé) gebruik van smartphones op de werkvloer ook door de baas niet getolereerd. 

  13 augustus 2015
 • Nieuws

  Vakantie: Digitale detox is een trend

  We lijken verslaafd aan wifi en we kunnen ons een leven zonder smartphone, tablet, internet, e-mail en social media niet meer voorstellen. Of toch wel? Steeds meer mensen kiezen deze zomer voor een digitale detox vakantie. Offline zijn is het nieuwe luxe. En het kantoor? Dat draait gewoon door.

  13 juli 2015
 • Nieuws

  's Werelds gezondste gebouw staat in Melbourne

  Steeds meer bedrijven zijn met de mentale en fysieke gezondheid van werknemers bezig. Zo ook Medibank, een van de grootste zorgverzekeraars in Australië. Dit bedrijf is verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor dat naar eigen zeggen alle gezondheidsprincipes bevat die de verzekeraar zelf predikt. Zo heeft het diverse outdoor sportfaciliteiten, een moestuin en andere groene (werk)plekken.

  3 augustus 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Werkdag in 2030: niet meer herkenbaar

  Twee derde van de Nederlandse werknemers verwacht dat de werkdag er in 2030 totaal anders uitziet. De meerderheid verwacht niet dat het werk makkelijker wordt of dat zijn of haar baan in 2030 verdwijnt. Men verwacht met name te werken op projectbasis en niet op basis van een vast contract. 90 Procent denkt dat door de snelle en complexe ontwikkelingen bijscholing noodzakelijk is om succesvol te blijven. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Hays.

  21 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Flexibel werken vereist getrainde managers

  Flexibel werken wordt wereldwijd omarmd door senior business professionals. 64 procent van de Nederlandse business professionals is van mening dat het senior management flexibel werken aanmoedigt. De meerderheid vindt dat werknemers beloond moeten worden voor hun prestaties, en niet voor de inspanning. Managers hebben wel een gerichte training nodig om succesvol hun team op afstand te kunnen begeleiden.

  21 juli 2015
 • Nieuws

  Personeel Hutten deelt alles met elkaar

  Het begon met het uitlenen van een boormachine en is inmiddels uitgegroeid tot een complete online sharing community. Hospitality dienstverlener Hutten biedt zijn medewerkers – ‘samenwerkers’ in Hutten-jargon - op deze manier mooie tertiaire arbeidsvoorwaarden en sluit tegelijkertijd naadloos aan bij de uitgangspunten van de circulaire economie.

  27 juli 2015
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Gezonde werkvloer: wat is de impact van lucht, licht en geluid?

  Tevredenheid over de eigen werkomstandigheden is een belangrijke voorspeller voor de gezondheid van medewerkers. Dit geldt voor tevredenheid over de algemene omstandigheden, maar in het bijzonder over de geur en de lucht/ventilatie binnen het een kantoor. Dit blijkt uit onderzoek van Joyce Guldemond, studente sociologe, onder 270 respondenten.

  8 april 2015
  Door: 
  Redactie FMM
 • video

  Video: Het Nieuwe Werken voorbij

  We komen langzaamaan een beetje terug van de one-size-fits-all invulling van Het Nieuwe Werken. Maar wat komt ervoor in de plaats? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich 'thuis voelen' op hun werkplek? Jim Stolze, creatief strateeg en dagvoorzitter van Tomorrow@work 2015, licht alvast een tipje van de sluier op.

  23 juni 2015
 • Nieuws

  Zo snel gaat dat... 5 jaar iPad in Nederland

  Op 23 juli 2010 werd de eerste iPad in Nederland verkocht. Nu, vijf jaar later, beschikt maar liefst tweederde van alle huishoudens over een tablet, waarvan in 40 procent van de gevallen een Apple iPad. Dacht u destijds dat het slechts een kortstondige hype zou zijn?

  28 juli 2015

Partners