Hoe effectief is werken op afstand?

Plaats- en tijdonafhankelijk werken komt de betrokkenheid bij de organisatie niet altijd ten goede.
1

Actueel

 • Nieuws
  0

  Open kantooromgeving zorgt voor meer ziektedagen onder werknemers

  0

  Het Nieuwe Werken heeft als gevolg dat werknemers steeds vaker een werkplek delen. Dat bevordert verspreiding van bacteriën. Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers die werkzaam zijn in een open kantooromgeving 63 procent meer ziektedagen kennen dan hun collega’s met een eigen kantoor.

  18 april 2014
  Door: 
  Antoine Hoop
 • Nieuws
  0

  Werkt men wel effectief op afstand?

  0

  Yahoo is in de veronderstelling dat de beste resultaten alleen haalbaar zijn als werknemers ‘in persoon’ met elkaar communiceren op kantoor. Ook Google maakt zich zorgen over wat er verloren kan gaan als de interactie tussen medewerkers op afstand plaats vindt. Soms plaats- en tijdonafhankelijk werken komt de betrokkenheid ten goede, zo blijkt nu uit een rapport van onderzoeksbureau Gallup.

  21 maart 2014
  Door: 
  Antoine Hoop
 • Nieuws
  0

  Medezeggenschap werknemer belangrijk bij mobiel werken

  0

  16 Procent van de werknemers vindt dat zijn werkgever niet bij hem past en niet aansluit bij zijn levensstijl zo blijkt uit  onderzoek in opdracht van werkomgevingsspecialist Steelcase onder ruim 7.000 medewerkers uit grote bedrijven in tien verschillenden landen.- Dit meldt L&DJ. Ook de mate van zeggenschap bij mobiel werken kan een belangrijke reden zijn voor ontevredenheid.

  3 april 2014
  Door: 
  Antoine Hoop
 • Nieuws
  0

  Nucleaire top doet beroep op werkgevers om HNW te stimuleren

  0

  Naar verwachting zal de nucleaire top eind maart in Den Haag verkeershinder voor forensen veroorzaken. Belangrijke toevoerwegen worden dan afgesloten om een veilige doorgang te verlenen aan wereldleiders. Mensen die gewend zijn vanuit omliggende gebieden dagelijks naar de stad te rijden, moeten omkijken naar alternatieven. Een goed moment om Het Nieuwe Werken en slim reizen te omarmen en serieus na te denken over alternatieven voor rijden in de spits.

  13 maart 2014
  Door: 
  Antoine Hoop
 • Nieuws
  0

  Minder animo voor Nieuwe Werken op werkvloer

  0

  Hoewel steeds meer organisaties overstappen op Het Nieuwe Werken, neemt de weerstand hiertegen op de werkvloer toe. Dit blijkt uit de Nationale Het Nieuwe Werken Barometer 2013 van de Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) in samenwerking met Novay en het Center for People and Buildings onder 70 organisaties.

  3 februari 2014
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws
  0

  Veel werknemers ontevreden over hun werkomgeving

  1

  Ruim één op de vier Nederlandse werknemers is ontevreden over de omgeving waarin hij of zij werkt. Een meer inspirerende werkomgeving draagt bij aan meer gemotiveerd en tevreden personeel.  Bij het inrichten van hun werkomgeving moeten de werknemers dan ook meer betrokken worden.

  16 januari 2014
  Door: 
  Denise Dissel
 • Nieuws
  0

  Arbeidscontract schiet tekort bij Het Nieuwe Werken

  0

  Arbeidscontracten en juridische kennis vertonen flinke leemtes  als het gaat om Het Nieuwe Werken. “Mensen hebben geen idee van hun rechten en plichten. In een klein wetsartikel staat ergens dat we in redelijkheid met onze werkgever overeen moeten komen waar en hoe we werken. Dat is op de meeste werkplekken echter niet eens bespreekbaar”, aldus arbeidsrechtadvocaat Michael van Basten Bastenburg tegen BNR.

  27 maart 2014
  Door: 
  Antoine Hoop
 • Nieuws
  0

  Stoelendans op werkvloer zorgt voor innovatie

  0

  Plaats werknemers die hetzelfde soort werk doen niet langer op één plek binnen het kantoor, maar juist kriskras door andere disciplines heen. Dit levert  zinvolle kruisbestuivingen op zo meldt MT.nl. Zij baseren zich daarbij op een artikel in The Wallstreet Journal.

  7 februari 2014
  Door: 
  Antoine Hoop
 • Nieuws
  0

  Plaatsonafhankelijk werken met moderne cloud-technologie

  0

  Ondernemingen kunnen kwetsbaar zijn bij grote verstoringen veroorzaakt door bijvoorbeeld de Nucleaire Top. Toch hebben bedrijven die op zulke momenten fysiek slecht of niet bereikbaar zijn minder te vrezen voor productiviteitsverlies als ze over de middelen beschikken om hun medewerkers veilig en efficiënt elders (bijvoorbeeld thuis) te laten werken.

  25 maart 2014
  Door: 
  Antoine Hoop
 • Nieuws
  0

  Niet langer hiërarchie op de werkvloer

  0

  Steeds meer bedrijven in de handel, logistiek en industrie willen niet meer volgens de traditionele ‘organisatiehark’ werken. Zij zetten daarmee in op sociale innovatie en zien hiermee hun resultaten toenemen.

  11 februari 2014

Partners