Mobile devices en de gevolgen van blauw licht

Het Nieuwe Werken heeft een mooie kickstart gegeven voor het gebruik van tablets, smartphones en laptops, maar wat doet zo'n apparaat met je lichaam?
1

Actueel

 • Nieuws

  Drie op de vier organisaties voeren HNW niet goed in

  De invoering van Het Nieuwe Werken (HNW) is bij drie van de vier organisaties mislukt, zegt Erik Veldhoen, de bouwkundige die het HNW-concept in de jaren negentig bedacht en ontwikkelde in Elsevier. Hij staat overigens nog wel achter dit concept.

  21 augustus 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Achtergrond

  Hoe vertaal je het bedrijfs-DNA naar de werkomgeving?

  Ruim drie jaar geleden verhuisde het hoofdkantoor van Oracle Nederland van De Meern naar het pand Facet in The Wall in Utrecht Leidsche Rijn. Daarbij waren twee zaken essentieel: het nieuwe pand moest een verbinding hebben met de manier van werken die Oracle nastreeft en het verbeteren van die manier van werken moest geen tijdelijk maar een continue proces zijn. Hoe heeft deze ‘move’ in de praktijk uitgepakt?
 • Nieuws

  Tablets, smartphones en laptops: 4 gevolgen van blauw licht

  Het Nieuwe Werken heeft een mooie kickstart gegeven voor het gebruik van tablets, smartphones en laptops, maar wat doet zo'n apparaat met je lichaam? Thuis op de bank, in bed, continu word je beïnvloed door de elektronische blauwe gloed van het apparaat. Vier manieren waarop deze 'blauwe gloed' je werk en leven beïnvloedt.

  11 augustus 2014
  Door: 
  Ella Beentjes
 • Nieuws

  Hoe ziet het kantoor er over 5 jaar uit?

  De komende 5 jaar neemt de behoefte aan traditionele kantoren alleen maar verder af en zet de opmars van de third workplace en het thuiswerken zich verder voort. Om medewerkers alsnog te verleiden om op kantoor te komen, gaan beleving en bereikbaarheid de doorslag geven. 

  6 augustus 2014
  Door: 
  Peter Bekkering
 • Nieuws

  Eén manier om zeven huisvestingsproblemen te tackelen

  Elke huisvesting heeft plus- en minpunten. Maar als u de minpunten van uw huisvesting weet te tackelen, bent u het heertje. Deskbookers Enterprise, qua kernactiviteit een online applicatie die organisaties helpt met flexibele huisvesting op maat, selecteerde zeven veelvoorkomende minpunten van bedrijfslocaties en biedt voor alle zeven dezelfde oplossing.

  20 augustus 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Opinie

  Word de schepper van je eigen werkleven

  Ik ben een groot voorstander van tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Maar Het Nieuwe Werken (HNW) zou niet moeten betekenen dat je voortaan ook altijd ’s avonds en in het weekend aan het werk moet of dat je nog even gauw dat mailtje moet beantwoorden tijdens een gezellig familiedinertje. Het gaat me om het moeten, niet om het kunnen. Maar hoe moet het dan wel? In haar nieuwe boek 'Je nieuwe werkleven' biedt Saskia Langenberg een concrete handleiding hoe wij een modern werkleven kunnen inrichten.
  25 augustus 2014
 • Nieuws

  Alles verandert, ook onze zithoudingen

  Kenniswerkers anno 2014 zitten er op het werk bepaald anders bij dan hun voorgangers in vroegere tijden. Op basis van onderzoek onder kenniswerkers onderscheidt werkomgevingspecialist Steelcase negen nieuwe veelvoorkomende zithoudingen. De voorkeuren voor deze door het gebruik van mobile devices ontstane zithoudingen verschillen bovendien per generatie en tussen mannen en vrouwen.

  11 augustus 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws

  Pop-Up Office: kantoren delen, flexen en experimenteren

  Inspelen op de behoefte aan flexibiliteit in ruimtegebruik bij klanten, nieuwe serviceconcepten ontwerpen om de eigen teruglopende omzet te compenseren, inspelen op een aantal maatschappelijke trends en een ‘proeftuin’ bieden voor de werkplek van de toekomst. Vanuit deze behoeften ontwikkelde Vebego Innovations in samenwerking met Yask en Hago Next, Pop-Up Office: werkplekken voor vaste medewerkers van hun partners.

  15 augustus 2014
  Door: 
  Peter Bekkering
 • Nieuws

  Werkplek 2036: drones, carrier nodes en hologrammen

  In Europa zal het er op de werkplek rond het jaar 2036 heel anders uitzien. Dit komt door nog niet bestaande technologieën en processen, zo denkt 80 procent van de werknemers in ons land. Zij werden in een onderzoek door Coleman Parkes, in opdracht van Ricoh, uitgedaagd om hun toekomstige werkplek te omschrijven. De verwachting is dat samenwerken eenvoudiger wordt en dat de werkplek inactiever en gestroomlijnder zal zijn. 

  14 juli 2014
  Door: 
  Cathelijne Porat-Lamers
 • Nieuws

  Werknemers willen de week zelf flexibel indelen

  Nederlanders willen zelf bepalen waar, wanneer en hoe lang ze werken. Werk en privé moeten volgens de werknemers naadloos in elkaar overlopen, zonder stress en zonder vaste werktijden. Maar wel met alle digitale middelen. Dit bericht De Telegraaf naar aanleiding van een peiling van bureau McKinsey in samenwerking met De Telegraaf.

  13 augustus 2014

Partners