Impact van lucht, licht en geluid op werk

Tevredenheid over de eigen werkomstandigheden is een belangrijke voorspeller voor de gezondheid van medewerkers. Wat is precies de impact op het werk?

Werkplek gehalveerd in drie jaar tijd

Ambtenaren werken tegenwoordig in een werkruimte van gemiddeld 15 m2, bij werknemers in de privésector gaat het 10 à 12 m2.
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Gezonde werkvloer: wat is de impact van lucht, licht en geluid?

  Tevredenheid over de eigen werkomstandigheden is een belangrijke voorspeller voor de gezondheid van medewerkers. Dit geldt voor tevredenheid over de algemene omstandigheden, maar in het bijzonder over de geur en de lucht/ventilatie binnen het een kantoor. Dit blijkt uit onderzoek van Joyce Guldemond, studente sociologe, onder 270 respondenten.

  8 april 2015
  Door: 
  Redactie FMM
 • Nieuws

  Thuiswerken wettelijk recht

  Er komt een wettelijk recht op thuiswerken. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de initiatiefwet van GroenLinks en het CDA. De nieuwe Wet flexibel werken (Wfw) gaat de huidige Wet Aanpassing Arbeidsduur (WAA) vervangen.

  15 april 2015
 • Nieuws

  Flexwerkers zichtbaar door gebruik online tools

  Onder het toenemende aantal professionals dat een deel van de tijd buiten het kantoor werkt, is het gebruik van online tools sterk toegenomen. Maar liefst 86 procent van de werknemers gebruikt ten minste één online tool die flexwerken makkelijker maakt. Zo blijkt uit onderzoek van Regus onder meer dan 44.000 respondenten in 100 landen.

  14 april 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Werkplek gehalveerd in drie jaar tijd

  Ambtenaren werken tegenwoordig in een werkruimte van gemiddeld 15 m2, bij werknemers in de privésector gaat het 10 à 12 m2. Daarmee is de werkruimte in drie jaar tijd opvallend genoeg zo goed als gehalveerd, zowel voor ambtenaren als werknemers. Al is de werkplek bij de overheid nog altijd iets groter dan bij de meeste bedrijven. Dat stelt Group Hugo Ceusters-SCMS over werkplekken op de Belgische markt.

  10 maart 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Waarom we dik worden op kantoor

  Veel zitten, autorijden, lunchen met collega’s, werkstress, laat werken. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat we niet door één, maar door meerdere redenen dik(ker) worden op kantoor.

  23 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • video

  Video: De werkomgeving in 2020

  Organisaties worden steeds kleiner en splitsen zich op in kleinere eenheden. Het aantal vierkante meters kantoorruimte neemt de komende jaren alleen nog maar verder af. Wat betekent dit voor de werkomgeving van 2020? En hoe ziet het takenpakket van facility en Real Estate managers er dan uit?

  9 maart 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Het Nieuwe Werken zorgt voor meer betrokkenheid werknemers

  Het Nieuwe Werken is goed voor de betrokkenheid van werknemers. Zo blijkt uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) onder 656 Nederlandse werknemers.

  9 maart 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Wat zijn voorwaarden voor de ideale werkplek?

  Een goede parkeerplek bij het kantoor is volgens 66 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers een belangrijke voorwaarde bij de keuze van een werkplek. Wereldwijd ligt dat percentage op 48 procent. Daarnaast zijn betrouwbaar internet, veiligheid en een representatief kantoor voorwaarden voor de ideale werkplek. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Regus onder 22.000 mensen in 100 verschillende landen.

  5 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Open kantoorruimtes: vrijheid of toch alleen maar ellende?

  Wat nou als kantoorruimtes niet meer bestonden uit hokjes en muren, maar uit één grote open werkruimte zonder je opgesloten te voelen? Cardiff Garcia, redacteur van de Financial Times, vertelt over het ongemak en de ziekte en minder productiviteit die open werkruimtes met zich meebrengen. Een van zijn grote irritatie is dan ook ‘de ratelende printer en de kletsende buurman’.

  11 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Achtergrond

  Rijnlands organiseren als nieuw proces voor huisvestingsconcepten

  Decennialang wordt het Nederlandse huisvestingslandschap gedomineerd door het concept van Het Nieuwe Werken (HNW). Veel kantoororganisaties, zowel profit als nonprofit, hebben hun heil gezocht in deze vorm van huisvesten. Meestal ingegeven door de wens een ander ‘smoel’ aan de organisatie te geven, moderner en verfrissender, maar snel gevolgd door de echte reden, namelijk bezuinigen. HNW is in de loop der tijd verworden tot een verwelkte bloem die geen water heeft gekregen omdat daarvoor geen geld meer is. De filosofie van HNW is uitgewerkt en schreeuwt om vernieuwing.

Partners