Actueel

 • Nieuws

  Kabinet vraagt advies aan SER over nieuwe technologische ontwikkelingen

  Het kabinet heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) advies gevraagd over de gevolgen van technologische ontwikkelingen voor de arbeidsmarkt, waaronder robotisering. Door nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen straks veel werkzaamheden wellicht door robots worden verricht. Tegelijkertijd ontstaan er door robotisering ook nieuwe werkzaamheden. Dat meldt de Rijksoverheid.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Helft Nederlandse werknemers wil werk-privé balans verbeteren

  In Nederland werkt 45 procent van de zakelijke professionals minimaal de helft van de week niet vanaf een vast kantoor, maar juist vanaf verschillende plekken. De populariteit van flexibel werken in Nederland is te vergelijken met dat in Canada en de VS. Ondanks dat dit percentage hoog lijkt, is het flexibel werken in de opkomende economieën een stuk populairder. In Mexico bijvoorbeeld werkt 64 procent niet vanaf een vast kantoor. Dat blijkt uit een onderzoek van Regus onder 44.000 mensen uit het bedrijfsleven uit meer dan 100 verschillende landen.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Werkmail verstoort privéleven werknemers

  Werkgerelateerde e-mails verstoren steeds meer het privéleven van werknemers. Naast weekenden en vakanties voelen werknemers dat zij ook tijdens gebeurtenissen als begrafenissen en bruiloften bezig zijn met werkgerelateerde zaken. Dat blijkt uit een onderzoek van GFI Software onder 1.000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

  17 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Telefoon en e-mail meest gebruikte communicatiemiddelen op werkvloer

  Werknemers communiceren op de werkvloer voornamelijk met mobiele telefonie of e-mail. Ruim 65 procent van de werknemers geeft aan deze twee vormen van zakelijke communicatiemiddelen te gebruiken. De vaste telefoonlijn wordt nauwelijks meer gebruikt. Flexibelere communicatie zoals internetbellenen chatten worden steeds vaker gebruikt. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van headsets op de werkvloer. Dat blijkt uit een onderzoek van Peil.nl in opdracht van communicatiebedrijven StarReady en Plantronics.

  23 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Bedrijven halen weinig voordeel uit beschikbare informatie

  Slechts vier procent van de westerse bedrijven is volledig in staat waarde te putten uit de informatie waarover zij beschikken. Van de overige bedrijven beschikt 36 procent niet over de benodigde middelen en vaardigheden die hiertoe nodig zijn. Mede als gevolg hiervan haalt 43 procent van de ondervraagde Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven weinig voordeel uit zijn informatie. Daarnaast weet 23 procent zelfs geen enkel voordeel uit bedrijfsinformatie te putten. Dit blijkt uit een onderzoek van informatiemanager Iron Mountain en adviesbureau PwC onder 1800 Europese en Noord-Amerikaanse zakelijke leiders, van middelgrote bedrijvenen grote organisaties.

  28 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Achtergrond

  HR en FM pakken steeds meer integraal vraagstukken op

  HR en FM groeien de laatste jaren steeds meer naar elkaar toe. Dat is niet vreemd, vinden Jørgen Schneithorst en Alexander Lindeboom van AAFM Facility Management. “Uiteindelijk houden ze zich in essentie met hetzelfde vraagstuk bezig: het creëren van een inspirerende werkomgeving.”
 • Nieuws

  Werkomgeving kan concentratievermogen beïnvloeden

  Als je je productiviteit en creativiteit wilt vergroten, moet je vooral niet meer uren werken en evenmin proberen om de concentratietijd op te rekken. In plaats daarvan zou je moeten leren het ritme van je concentratievermogen gedurende de dag beter te managen en je activiteiten af te stemmen op je energieniveau. Dat blijkt uit neurowetenschappelijk onderzoek van werkomgevingsspecialist Steelcase.

  22 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Gebruik zakelijke applicaties sterk gestegen

  De grootte van het bedrijf is geen indicator meer om te kunnen schatten hoeveel Cloud of mobiele applicaties een bedrijf gebruikt. De meeste bedrijven gebruiken tussen de 11 tot 16 cloud applicaties. De afgelopen jaren hebben 40 procent meer bedrijven hun gevoelige data beschermd met een uitgebreid identificatiesysteem. Dit blijkt uit Okta’s Businesses Work Report.

  22 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Automatisering werk heeft grote invloed op organisaties

  Ruim 57 procent van de werknemers verwacht dat automatisering van fysiek werk en ongeschoold administratief werk een grote impact zullen hebben op de organisatie waarin zij werken. Werknemers denken dat zij door automatisering en de technische evolutie meer tijd over hebben om zich te focussen op werk dat bijdraagt aan de positionering en kerntaken van het bedrijf. Dat blijkt uit het Coleman Parkes onderzoek van Ricoh onder 553 werkgevers uit verschillende branches.

  10 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Merendeel Nederlanders ergert zich aan smartphonegebruik collega’s

  Een ruime meerderheid van de Nederlandse werknemers stoort zich aan collega’s die tijdens het werk zitten te Facebooken of appen. 31 procent zegt zich zelfs groen en geel te ergeren aan de smartphoneverslaving van hun collega. Bij een op de drie werknemers wordt het (privé) gebruik van smartphones op de werkvloer ook door de baas niet getolereerd. 

  13 augustus 2015

Partners