Open kantoorruimtes: vrijheid of ellende?

Wat nou als kantoorruimtes niet meer bestonden uit hokjes en muren, maar uit één grote open werkruimte zonder je opgesloten te voelen?

Wat zijn voorwaarden voor de ideale werkplek?

Een goede parkeerplek bij het kantoor is volgens 66 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers een belangrijke voorwaarde bij de keuze van een werkplek.
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Waarom we dik worden op kantoor

  Veel zitten, autorijden, lunchen met collega’s, werkstress, laat werken. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat we niet door één, maar door meerdere redenen dik(ker) worden op kantoor.

  23 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  3 tips om van Het Nieuwe Werken toch een succes te maken

  Hét Nieuwe Werken bestaat niet. De suggestie dat er één oplossing of standaardformule over Het Nieuwe Werken is, is misleidend, aldus Frederik van Steenbergen van YNNO. Van Steenbergen geeft tips over hoe je Het Nieuwe Werken succesvol kunt invoeren.

  25 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Open kantoorruimtes: vrijheid of toch alleen maar ellende?

  Wat nou als kantoorruimtes niet meer bestonden uit hokjes en muren, maar uit één grote open werkruimte zonder je opgesloten te voelen? Cardiff Garcia, redacteur van de Financial Times, vertelt over het ongemak en de ziekte en minder productiviteit die open werkruimtes met zich meebrengen. Een van zijn grote irritatie is dan ook ‘de ratelende printer en de kletsende buurman’.

  11 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Steeds meer leegstand door Het Nieuwe Werken

  Kantoren staan steeds vaker leeg: het gemiddelde ligt momenteel op 18 procent. Er zijn plaatsen waar dit percentage nog hoger ligt, zoals in Almere, Amstelveen, Nieuwegein, Gouda en Capelle aan den IJssel. Vanwege Het Nieuwe Werken is er structureel minder vraag naar kantoorruimte.

  9 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Wat zijn voorwaarden voor de ideale werkplek?

  Een goede parkeerplek bij het kantoor is volgens 66 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers een belangrijke voorwaarde bij de keuze van een werkplek. Wereldwijd ligt dat percentage op 48 procent. Daarnaast zijn betrouwbaar internet, veiligheid en een representatief kantoor voorwaarden voor de ideale werkplek. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Regus onder 22.000 mensen in 100 verschillende landen.

  5 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  De culturele carwash en het ‘anders werken’ bij Essent

  De culturele carwash, de employee-journey en de maand van de gezondheid. Het ‘anders werken’, dat binnen Essent is ingevoerd, is zo succesvol, dat ze hier in 2013 de Winning Workplace Award mee hebben gewonnen. Een combinatie van zowel de harde zaken, dus de werkomgeving, en de koppeling met de cultuur binnen het bedrijf lagen hier ten grondslag aan.

  11 februari 2015
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Bedrijfsfraude gebeurt steeds vaker

  Bedrijven zijn steeds vaker slachtoffer van fraude. Bij 1500 onderzochte bedrijven bleek er maar liefst 11 procent gefraudeerd te zijn. In bijna alle gevallen gaat het om werknemers die zichzelf willen verrijken, aldus Richard Frank van het bedrijfsrecherchebureau Hoffmann.

  20 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  YNNO versterkt team ‘Gedrag en Verandering’

  YNNO versterkt haar team gespecialiseerd in de gedragsmatige aspecten van nieuwe manieren van werken. Per heden is Pieter van der Laan tot partner van die adviesgroep benoemd en Vincent Cornelissen tot principal consultant.

  19 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Achtergrond

  Stappenplan voor workplace branding

  Het onderwerp ‘business driven office concepts’, ook wel ‘workplace branding’ genoemd staat erg in de belangstelling. Janneke Zuidhof, brand strategist bij Synergie, deed uitgebreid onderzoek naar de stand van zaken in Nederland. Ze bezocht hiertoe een groot aantal bedrijven. Tijdens een rondetafelbijeenkomst deelde ze haar bevindingen met vertegenwoordigers van organisaties die ze voor haar onderzoek bezocht.
 • Achtergrond

  Rijnlands organiseren als nieuw proces voor huisvestingsconcepten

  Decennialang wordt het Nederlandse huisvestingslandschap gedomineerd door het concept van Het Nieuwe Werken (HNW). Veel kantoororganisaties, zowel profit als nonprofit, hebben hun heil gezocht in deze vorm van huisvesten. Meestal ingegeven door de wens een ander ‘smoel’ aan de organisatie te geven, moderner en verfrissender, maar snel gevolgd door de echte reden, namelijk bezuinigen. HNW is in de loop der tijd verworden tot een verwelkte bloem die geen water heeft gekregen omdat daarvoor geen geld meer is. De filosofie van HNW is uitgewerkt en schreeuwt om vernieuwing.

Partners