Flexwerken verschillend gewaardeerd

Blijkbaar zijn interieur en werkomgeving minder belangrijk naarmate je er minder tijd doorbrengt.
1

Actueel

 • Achtergrond

  Rijnlands organiseren als nieuw proces voor huisvestingsconcepten

  Decennialang wordt het Nederlandse huisvestingslandschap gedomineerd door het concept van Het Nieuwe Werken (HNW). Veel kantoororganisaties, zowel profit als nonprofit, hebben hun heil gezocht in deze vorm van huisvesten. Meestal ingegeven door de wens een ander ‘smoel’ aan de organisatie te geven, moderner en verfrissender, maar snel gevolgd door de echte reden, namelijk bezuinigen. HNW is in de loop der tijd verworden tot een verwelkte bloem die geen water heeft gekregen omdat daarvoor geen geld meer is. De filosofie van HNW is uitgewerkt en schreeuwt om vernieuwing.
 • Nieuws

  Hoe ziet de ‘smart workplace’ eruit?

  Google Glass, zelfsturende auto’s, the internet of things. Allemaal relatief nieuwe ontwikkelingen, maar zijn het ook blijvertjes? Creatief strateeg Jim Stolze legt uit wat blijft, verdwijnt… en weer terugkomt. En wat dit betekent voor FM!

  25 november 2014
 • Nieuws

  Flexwerken wordt verschillend gewaardeerd

  Medewerkers die flexibel (activiteit gerelateerd) werken, zijn vaak meer tevreden met het interieur en de uitstraling van de omgeving, de lay-out van de werkomgeving en de aangeboden mix van plekken. Blijkbaar wordt het interieur en de omgeving minder belangrijk naarmate je er minder tijd doorbrengt. In flexibele concepten is men, in vergelijking met traditionele cellenkantoren, echter juist minder tevreden met bijvoorbeeld de mogelijkheden voor concentratie, privacy, de archieffaciliteiten en het binnenklimaat.

  1 december 2014
 • Nieuws

  Hay Group opent netwerkkantoor met akoestische inkadering

  Iedere dag een ander bureau in een grote, open en gehorige ruimte vol bellende en pratende collega’s. Bij Het Nieuwe Werken 2.0 werden medewerkers niet enabled. Organisatieadviesbureau Hay Group verhuisde onlangs naar de Piet Heinkade in Amsterdam, compleet met zogeheten akoestische inkadering van ruimtes waardoor geluidsoverlast tot het verleden behoort, zonder de traditionele hokkerige kantoorindeling. Dit is Het Nieuwe Werken 3.0.

  4 december 2014
 • Nieuws

  Productiviteitstijging door gebruik van tablets?

  In meer dan de helft van de ondernemingen in de Benelux, zien werkgevers de productiviteit van de werknemers toenemen door middel van tabletgebruik. Werkgevers schatten dat een werknemer gemiddeld 28 procent productiever is met een tablet. Dit houdt in dat een werknemer zonder tablet op een gemiddelde werkdag bijna twee uur extra nodig heeft om dezelfde hoeveelheid werk af te krijgen, als een werknemer met een tablet.

  26 november 2014
 • Nieuws

  Hoe wordt Het Nieuwe Werken voor u en de medewerkers aantrekkelijk?

  Veel bedrijven investeren in managementprogramma’s om Het Nieuwe Werken goed te kunnen implementeren. Veel van deze programma’s zijn gericht op HNW-gedragsverandering, terwijl de focus voor de medewerkers niet alleen moet liggen op het ‘wat doe je?’, maar ook op ‘wat drijft en motiveert je?’. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1691 deelnemers van Profile Dynamics en TNO.

  25 november 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
 • Nieuws

  Stadskantoor te klein, ambtenaren huiswaarts

  Na aan te zijn gekomen op het nieuwe stadskantoor keerden tientallen ambtenaren weer huiswaarts. Er was niet genoeg plek voor hen. Zo meldt nieuws 030.

  9 oktober 2014
 • Nieuws

  Grote IT-uitdagingen bij invoering flexibel werken

  De invoering van flexibel werken zorgt in heel West-Europa voor dezelfde uitdagingen. In de top drie staan: efficiënt gebruik van nieuwe IT-technologie door medewerkers (van software tot devices zoals laptop en tablet), security-issues en beheersbaarheid van de infrastructuur.

  2 december 2014
 • Nieuws

  Meerwaarde flexwerken in bedrijfsverzamelgebouwen te verwaarlozen

  De toegevoegde waarde van flexwerken in bedrijfsverzamelgebouwen is te verwaarlozen. De onderlinge kennisdeling is minimaal, waardoor synergie uitblijft. De business van de deelnemende ondernemers is te divers en de beschikbare ruimtes zijn niet flexibel inzetbaar. Dit stelt Bart Dekkers, managing director Baars & Bloemhoff.

  28 november 2014
 • Nieuws

  Werknemers enthousiaster over flexwerken dan leidinggevenden

  Waar werknemers een goede werk-privé balans, en daarmee flexibel werken, steeds belangrijker gaan vinden, lijken Nederlandse bedrijven moeite te hebben met deze flexibilisering. Veel managers vinden het moeilijk te ‘managen op afstand’. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder HR-managers, uitgevoerd in opdracht van OfficeTeam, een divisie van detacheerder Robert Half.

  23 september 2014

Partners