Actueel

 • Nieuws

  Stadskantoor te klein, ambtenaren huiswaarts

  Na aan te zijn gekomen op het nieuwe stadskantoor keerden tientallen ambtenaren weer huiswaarts. Er was niet genoeg plek voor hen. Zo meldt nieuws 030.

  9 oktober 2014
 • Nieuws

  Werkplek hygiëne kritisch onder de loep

  De tijden veranderen. Waar vroeger het merendeel van de bevolking in fabrieken werkte, zit tegenwoordig het overgrote deel op kantoor, achter een computer. Flexibele krachten en flexibele werkplekken zijn bekende begrippen: Het Nieuwe Werken is doorgedrongen.

  23 oktober 2014
 • Achtergrond

  De toekomst van HNW door de ogen van vakgenoten

  Hoe ziet de toekomst van werk eruit? Als HR- en facility professionals dat eens wisten, dan konden zij nu al maatregelen treffen om zich goed op de toekomst voor te bereiden. Helaas bestaat er geen glazen bol om in de toekomst te kijken. Om toch de nodige inzichten te bieden, wierpen zeven experts uit overheid en bedrijfsleven tijdens een rondetafelgesprek een blik in de toekomst.
 • Nieuws

  Bedrijven waar iedereen wil werken

  Er zijn verschillende technologiebedrijven waar iedereen wil werken. Eigenschappen van deze bedrijven zijn onder andere een ontspannen werksfeer, een goede omgeving voor persoonlijke ontwikkeling en de innovatieve manier van omgaan met het personeel.

  2 oktober 2014
 • Nieuws

  Werknemers enthousiaster over flexwerken dan leidinggevenden

  Waar werknemers een goede werk-privé balans, en daarmee flexibel werken, steeds belangrijker gaan vinden, lijken Nederlandse bedrijven moeite te hebben met deze flexibilisering. Veel managers vinden het moeilijk te ‘managen op afstand’. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder HR-managers, uitgevoerd in opdracht van OfficeTeam, een divisie van detacheerder Robert Half.

  23 september 2014
 • Nieuws

  Bedrijven bezorgd over beveiliging door BYOD-cultuur

  Jongere werknemers vinden veel eerder een manier om toegang te krijgen tot werkgegevens en applicaties op hun mobiele apparaat – met of zonder toestemming van hun werkgever. Dit, meldt managersonline.nl, toont nieuw onderzoek van Oracle aan.

  23 oktober 2014
 • Nieuws

  HNW nauwelijks effect op belangrijke kpi's

  Het Nieuwe Werken (HNW) blijkt minder invloed te hebben op de taakprestatie, aantrekkelijk werkgeverschap en kennisdeling dan werd gedacht. De impact van HNW blijkt zelfs zeer gering. Eén van de ideeën achter HNW, het verbeteren van de score op belangrijke kpi's, blijkt zich in de praktijk niet of nauwelijks te vertalen naar de werkelijkheid. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1691 medewerkers naar de relatie tussen persoonlijke drijfveren en HNW, uitgevoerd door Profile Dynamics en TNO.

  4 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Niet iedere werkplek hoeft aan standaard arbo-normen te voldoen

  Het Nieuwe Werken gaat hand in hand met trends als het hergebruiken van bestaande gebouwen, minder vierkante meters en groei en krimp van de organisatie. Op deze manier wordt niet alleen het werken flexibel, maar ook de gebouwen. Hierdoor is het niet meer nodig dat elke werkplek aan de standaard arbo-normen voldoet.

  14 oktober 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Drie op de vier organisaties voeren HNW niet goed in

  De invoering van Het Nieuwe Werken (HNW) is bij drie van de vier organisaties mislukt, zegt Erik Veldhoen, de bouwkundige die het HNW-concept in de jaren negentig bedacht en ontwikkelde in Elsevier. Hij staat overigens nog wel achter dit concept.

  21 augustus 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws

  Hoe ziet het kantoor er over 5 jaar uit?

  De komende 5 jaar neemt de behoefte aan traditionele kantoren alleen maar verder af en zet de opmars van de third workplace en het thuiswerken zich verder voort. Om medewerkers alsnog te verleiden om op kantoor te komen, gaan beleving en bereikbaarheid de doorslag geven. 

  6 augustus 2014
  Door: 
  Peter Bekkering

Partners