'HRM als geweten van FM'

Met de opkomst van Het Nieuwe Werken is veel veranderd. Waar begint FM en houdt HRM op? En andersom?

HNW nauwelijks effect op belangrijke kpi's

Het Nieuwe Werken blijkt minder invloed te hebben op de taakprestatie, aantrekkelijk werkgeverschap en kennisdeling dan werd gedacht.
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Werknemers enthousiaster over flexwerken dan leidinggevenden

  Waar werknemers een goede werk-privé balans, en daarmee flexibel werken, steeds belangrijker gaan vinden, lijken Nederlandse bedrijven moeite te hebben met deze flexibilisering. Veel managers vinden het moeilijk te ‘managen op afstand’. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder HR-managers, uitgevoerd in opdracht van OfficeTeam, een divisie van detacheerder Robert Half.

  23 september 2014
 • Nieuws

  Heeft u ook last van te weinig privacy en concentratie op kantoor?

  De telefoon rinkelt, een lading e-mails, te kleine bureaus die te dicht op elkaar zitten en een collega die luidkeels aan het bellen is…  Een lading ergernissen op kantoor die iedereen min of meer wel herkent. Dit zorgt volgens werkomgevingsspecialist Steelcase voor een groot gebrek aan concentratie en te weinig privacy op de werkvloer!

  18 september 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
 • video

  Video: Het Nieuwe Werken bij Makro

  Na een verhuizing en aanpassing van de bedrijfsstrategie ging Makro Nederland over op Het Nieuwe Werken op hun hoofdkantoor in Amsterdam. Claudia Möws, verantwoordelijk voor Real Estate & Engineering, legt uit wat dit betekent voor de werkomgeving.

  19 september 2014
 • Nieuws

  HNW nauwelijks effect op belangrijke kpi's

  Het Nieuwe Werken (HNW) blijkt minder invloed te hebben op de taakprestatie, aantrekkelijk werkgeverschap en kennisdeling dan werd gedacht. De impact van HNW blijkt zelfs zeer gering. Eén van de ideeën achter HNW, het verbeteren van de score op belangrijke kpi's, blijkt zich in de praktijk niet of nauwelijks te vertalen naar de werkelijkheid. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1691 medewerkers naar de relatie tussen persoonlijke drijfveren en HNW, uitgevoerd door Profile Dynamics en TNO.

  4 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Drie op de vier organisaties voeren HNW niet goed in

  De invoering van Het Nieuwe Werken (HNW) is bij drie van de vier organisaties mislukt, zegt Erik Veldhoen, de bouwkundige die het HNW-concept in de jaren negentig bedacht en ontwikkelde in Elsevier. Hij staat overigens nog wel achter dit concept.

  21 augustus 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws

  'HRM als geweten van FM'

  Met de opkomst van Het Nieuwe Werken is niet alles meer zo vanzelfsprekend als het was. Waar Facility Management (FM) en Human Resource Management (HRM) eigenlijk altijd worden gezien als twee afzonderlijke eilandjes, blijkt dat er juist een grote mate van overlapping tussen beiden is en dat ze meer verweven zijn dan menigeen zou denken. Waar begint FM en houdt HRM op? En andersom?

  9 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Hoe ziet het kantoor er over 5 jaar uit?

  De komende 5 jaar neemt de behoefte aan traditionele kantoren alleen maar verder af en zet de opmars van de third workplace en het thuiswerken zich verder voort. Om medewerkers alsnog te verleiden om op kantoor te komen, gaan beleving en bereikbaarheid de doorslag geven. 

  6 augustus 2014
  Door: 
  Peter Bekkering
 • Nieuws

  Hoe beïnvloeden licht en verwarming de prestaties van medewerkers?

  Het was al langer duidelijk dat werkomstandigheden de werkprestaties konden beïnvloeden. Dit is wat schuilt achter het 'healing offices' idee. Maar op welke manier beïnvloeden werkomstandigheden zoals licht en temperatuur werknemers nou eigenlijk? 

  11 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Tablets, smartphones en laptops: 4 gevolgen van blauw licht

  Het Nieuwe Werken heeft een mooie kickstart gegeven voor het gebruik van tablets, smartphones en laptops, maar wat doet zo'n apparaat met je lichaam? Thuis op de bank, in bed, continu word je beïnvloed door de elektronische blauwe gloed van het apparaat. Vier manieren waarop deze 'blauwe gloed' je werk en leven beïnvloedt.

  11 augustus 2014
  Door: 
  Ella Beentjes
 • Achtergrond

  Hoe vertaal je het bedrijfs-DNA naar de werkomgeving?

  Ruim drie jaar geleden verhuisde het hoofdkantoor van Oracle Nederland van De Meern naar het pand Facet in The Wall in Utrecht Leidsche Rijn. Daarbij waren twee zaken essentieel: het nieuwe pand moest een verbinding hebben met de manier van werken die Oracle nastreeft en het verbeteren van die manier van werken moest geen tijdelijk maar een continue proces zijn. Hoe heeft deze ‘move’ in de praktijk uitgepakt?

Partners