Het Nieuwe Werken

Actueel

 • Achtergrond

  Innovatieve werkplek van de toekomst

  ‘Het samenspel tussen fysieke omgeving, persoonlijke dienstverlening en slimme software is belangrijker dan ooit. Het mooie van onze samenwerking is dat we al deze facetten een impuls geven.' Vanuit drie verschillende expertises delen Facilicom, Axxerion en Blinq Systems één visie omtrent dé innovatieve werkplek van de toekomst. 'We zijn hiermee ambassadeurs van partnering binnen facility management.’
 • Opinie

  Denken, doen en durven

  Heb je niet geluisterd naar wat je moeder zei?... Je vader en moeder hebben het je al geleerd toen je geboren werd. Leren nadenken. Overwegingen maken en problemen waar je voor staat op kunnen lossen. Om vervolgens te kunnen doen wat nodig is en wellicht met een beetje durf jezelf tot nieuwe hoogte drijven.
  7 oktober 2015
 • Opinie

  De smaakmakers van een modern kantoor

  Je zit achter je bureau te staren naar je computerscherm, tegenover je belt een collega luidruchtig met een klant. Naast je zoeken collega’s druk een plekje om vandaag te werken. Concentreren kost veel moeite. Herkenbaar? ’Het nieuwe werken’, waaronder de kantoortuin en flexplek, vraagt om een aantal oplossingen die de oorspronkelijke intentie weer op plek één zetten, namelijk de cohesie onder werknemers verhogen, aansporen tot creativiteit en productiviteit en dit alles terwijl er ruimte wordt bespaard.
  7 oktober 2015
 • Nieuws

  Helft Nederlandse werknemers wil werk-privé balans verbeteren

  In Nederland werkt 45 procent van de zakelijke professionals minimaal de helft van de week niet vanaf een vast kantoor, maar juist vanaf verschillende plekken. De populariteit van flexibel werken in Nederland is te vergelijken met dat in Canada en de VS. Ondanks dat dit percentage hoog lijkt, is het flexibel werken in de opkomende economieën een stuk populairder. In Mexico bijvoorbeeld werkt 64 procent niet vanaf een vast kantoor. Dat blijkt uit een onderzoek van Regus onder 44.000 mensen uit het bedrijfsleven uit meer dan 100 verschillende landen.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Opinie

  Aanpasbaarheid, ergonomie & beweging

  Bij elke onderneming is de werkruimte net zo belangrijk als de organisatie of de strategie en zal een essentiële rol spelen in de creatie van de identiteit. Een serie beschouwingen, waarmee het aangename met het nuttige gecombineerd kan worden, in een ruimte die beter aan de behoeftes en aan het welzijn van de gebruikers voldoet.
  7 oktober 2015
 • Nieuws

  Werkmail verstoort privéleven werknemers

  Werkgerelateerde e-mails verstoren steeds meer het privéleven van werknemers. Naast weekenden en vakanties voelen werknemers dat zij ook tijdens gebeurtenissen als begrafenissen en bruiloften bezig zijn met werkgerelateerde zaken. Dat blijkt uit een onderzoek van GFI Software onder 1.000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

  17 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Kabinet vraagt advies aan SER over nieuwe technologische ontwikkelingen

  Het kabinet heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) advies gevraagd over de gevolgen van technologische ontwikkelingen voor de arbeidsmarkt, waaronder robotisering. Door nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen straks veel werkzaamheden wellicht door robots worden verricht. Tegelijkertijd ontstaan er door robotisering ook nieuwe werkzaamheden. Dat meldt de Rijksoverheid.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Telefoon en e-mail meest gebruikte communicatiemiddelen op werkvloer

  Werknemers communiceren op de werkvloer voornamelijk met mobiele telefonie of e-mail. Ruim 65 procent van de werknemers geeft aan deze twee vormen van zakelijke communicatiemiddelen te gebruiken. De vaste telefoonlijn wordt nauwelijks meer gebruikt. Flexibelere communicatie zoals internetbellenen chatten worden steeds vaker gebruikt. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van headsets op de werkvloer. Dat blijkt uit een onderzoek van Peil.nl in opdracht van communicatiebedrijven StarReady en Plantronics.

  23 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Achtergrond

  HR en FM pakken steeds meer integraal vraagstukken op

  HR en FM groeien de laatste jaren steeds meer naar elkaar toe. Dat is niet vreemd, vinden Jørgen Schneithorst en Alexander Lindeboom van AAFM Facility Management. “Uiteindelijk houden ze zich in essentie met hetzelfde vraagstuk bezig: het creëren van een inspirerende werkomgeving.”
 • Nieuws

  Bedrijven halen weinig voordeel uit beschikbare informatie

  Slechts vier procent van de westerse bedrijven is volledig in staat waarde te putten uit de informatie waarover zij beschikken. Van de overige bedrijven beschikt 36 procent niet over de benodigde middelen en vaardigheden die hiertoe nodig zijn. Mede als gevolg hiervan haalt 43 procent van de ondervraagde Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven weinig voordeel uit zijn informatie. Daarnaast weet 23 procent zelfs geen enkel voordeel uit bedrijfsinformatie te putten. Dit blijkt uit een onderzoek van informatiemanager Iron Mountain en adviesbureau PwC onder 1800 Europese en Noord-Amerikaanse zakelijke leiders, van middelgrote bedrijvenen grote organisaties.

  28 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk

Partners