'HRM als geweten van FM'

Met de opkomst van Het Nieuwe Werken is veel veranderd. Waar begint FM en houdt HRM op? En andersom?

HNW nauwelijks effect op belangrijke kpi's

Het Nieuwe Werken blijkt minder invloed te hebben op de taakprestatie, aantrekkelijk werkgeverschap en kennisdeling dan werd gedacht.
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Heeft u ook last van te weinig privacy en concentratie op kantoor?

  De telefoon rinkelt, een lading e-mails, te kleine bureaus die te dicht op elkaar zitten en een collega die luidkeels aan het bellen is…  Een lading ergernissen op kantoor die iedereen min of meer wel herkent. Dit zorgt volgens werkomgevingsspecialist Steelcase voor een groot gebrek aan concentratie en te weinig privacy op de werkvloer!

  18 september 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
 • Nieuws

  HNW nauwelijks effect op belangrijke kpi's

  Het Nieuwe Werken (HNW) blijkt minder invloed te hebben op de taakprestatie, aantrekkelijk werkgeverschap en kennisdeling dan werd gedacht. De impact van HNW blijkt zelfs zeer gering. Eén van de ideeën achter HNW, het verbeteren van de score op belangrijke kpi's, blijkt zich in de praktijk niet of nauwelijks te vertalen naar de werkelijkheid. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1691 medewerkers naar de relatie tussen persoonlijke drijfveren en HNW, uitgevoerd door Profile Dynamics en TNO.

  4 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Hoe beïnvloeden licht en verwarming de prestaties van medewerkers?

  Het was al langer duidelijk dat werkomstandigheden de werkprestaties konden beïnvloeden. Dit is wat schuilt achter het 'healing offices' idee. Maar op welke manier beïnvloeden werkomstandigheden zoals licht en temperatuur werknemers nou eigenlijk? 

  11 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  'HRM als geweten van FM'

  Met de opkomst van Het Nieuwe Werken is niet alles meer zo vanzelfsprekend als het was. Waar Facility Management (FM) en Human Resource Management (HRM) eigenlijk altijd worden gezien als twee afzonderlijke eilandjes, blijkt dat er juist een grote mate van overlapping tussen beiden is en dat ze meer verweven zijn dan menigeen zou denken. Waar begint FM en houdt HRM op? En andersom?

  9 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Drie op de vier organisaties voeren HNW niet goed in

  De invoering van Het Nieuwe Werken (HNW) is bij drie van de vier organisaties mislukt, zegt Erik Veldhoen, de bouwkundige die het HNW-concept in de jaren negentig bedacht en ontwikkelde in Elsevier. Hij staat overigens nog wel achter dit concept.

  21 augustus 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws

  Hoe ziet het kantoor er over 5 jaar uit?

  De komende 5 jaar neemt de behoefte aan traditionele kantoren alleen maar verder af en zet de opmars van de third workplace en het thuiswerken zich verder voort. Om medewerkers alsnog te verleiden om op kantoor te komen, gaan beleving en bereikbaarheid de doorslag geven. 

  6 augustus 2014
  Door: 
  Peter Bekkering
 • Nieuws

  Tablets, smartphones en laptops: 4 gevolgen van blauw licht

  Het Nieuwe Werken heeft een mooie kickstart gegeven voor het gebruik van tablets, smartphones en laptops, maar wat doet zo'n apparaat met je lichaam? Thuis op de bank, in bed, continu word je beïnvloed door de elektronische blauwe gloed van het apparaat. Vier manieren waarop deze 'blauwe gloed' je werk en leven beïnvloedt.

  11 augustus 2014
  Door: 
  Ella Beentjes
 • Nieuws

  Flexibel werken beïnvloedt vraag naar kantoorruimte

  Flexibel werken wordt door ruim driekwart van de vastgoedmanagers in Europa genoemd als de bepalende factor voor de vraag naar kantoorruimte op de korte en middellange termijn. Technische innovaties (60 procent) en economisch herstel (55 procent) worden hiernaast ook als belangrijk beschouwd voor de kantorenmarkt.

  10 september 2014
 • Achtergrond

  Hoe vertaal je het bedrijfs-DNA naar de werkomgeving?

  Ruim drie jaar geleden verhuisde het hoofdkantoor van Oracle Nederland van De Meern naar het pand Facet in The Wall in Utrecht Leidsche Rijn. Daarbij waren twee zaken essentieel: het nieuwe pand moest een verbinding hebben met de manier van werken die Oracle nastreeft en het verbeteren van die manier van werken moest geen tijdelijk maar een continue proces zijn. Hoe heeft deze ‘move’ in de praktijk uitgepakt?
 • Nieuws

  Wake-up-call voor online vergaderen

  Aangezien bijna iedereen tegenwoordig in het bezit is van een smartphone of tablet, is het niet langer nodig om op kantoor te zijn voor vergaderingen. Maar zijn medewerkers die deelnemen aan mobiele vergaderingen ook wel altijd bij de les? Uit een onderzoek van Intercall onder meer dan 500 personen komt naar voren dat veel medewerkers met andere dingen bezig zijn onder het vergaderen en dat ruim een kwart zelfs in slaap valt.

  1 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond

Partners