Het Nieuwe Werken

Flexibel werken vereist getrainde managers

Flexibel werken wordt wereldwijd omarmd, maar managers hebben wel een training nodig om hun team op afstand te kunnen begeleiden.

Vakantie: Digitale detox is een trend

We kunnen ons een leven zonder smartphone, tablet, internet, e-mail en social media niet meer voorstellen. Of toch wel?
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Personeel Hutten deelt alles met elkaar

  Het begon met het uitlenen van een boormachine en is inmiddels uitgegroeid tot een complete online sharing community. Hospitality dienstverlener Hutten biedt zijn medewerkers – ‘samenwerkers’ in Hutten-jargon - op deze manier mooie tertiaire arbeidsvoorwaarden en sluit tegelijkertijd naadloos aan bij de uitgangspunten van de circulaire economie.

  27 juli 2015
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Zo snel gaat dat... 5 jaar iPad in Nederland

  Op 23 juli 2010 werd de eerste iPad in Nederland verkocht. Nu, vijf jaar later, beschikt maar liefst tweederde van alle huishoudens over een tablet, waarvan in 40 procent van de gevallen een Apple iPad. Dacht u destijds dat het slechts een kortstondige hype zou zijn?

  28 juli 2015
 • Nieuws

  Kom eens wat vaker van die stoel af

  Nederlanders zijn kampioen zitten. Meer dan 45 procent van alle Nederlanders van 15 jaar of ouder, zit minstens 7 uur per dag. Hiermee zitten wij veel meer dan de mensen in de landen die ons omringen. En dit heeft impact op onze gezondheid.

  27 juli 2015
 • Nieuws

  Vakantie: Digitale detox is een trend

  We lijken verslaafd aan wifi en we kunnen ons een leven zonder smartphone, tablet, internet, e-mail en social media niet meer voorstellen. Of toch wel? Steeds meer mensen kiezen deze zomer voor een digitale detox vakantie. Offline zijn is het nieuwe luxe. En het kantoor? Dat draait gewoon door.

  13 juli 2015
 • Nieuws

  Flexibel werken vereist getrainde managers

  Flexibel werken wordt wereldwijd omarmd door senior business professionals. 64 procent van de Nederlandse business professionals is van mening dat het senior management flexibel werken aanmoedigt. De meerderheid vindt dat werknemers beloond moeten worden voor hun prestaties, en niet voor de inspanning. Managers hebben wel een gerichte training nodig om succesvol hun team op afstand te kunnen begeleiden.

  21 juli 2015
 • Nieuws

  YNNO’s Summer Experience

  Zomertijd, dé periode in het jaar met meer ruimte in agenda én hoofd om nieuwe kennis op te doen en contacten te leggen. Daarom organiseert YNNO deze zomer de Summer Experience; inspiratiesessies waarbij actuele onderwerpen besproken worden. U gaat in gesprek, samen op ontdekkingsreis en u sluit de middag af met een zomerse cocktail.

  27 juli 2015
 • Nieuws

  Toekomstperspectief Nederlander: huidige baan blijft bestaan, ondanks robotisering

  Meer dan de helft van de Nederlanders denkt dat hun baan in 2030 nog bestaat. Dat blijkt uit het kwalitatief onderzoek van recruitmentorganisatie Hays naar de arbeidsmarkt van de toekomst. Het onderzoek is uitgevoerd binnen de sectoren Oil & Gas, IT en Engineering & Technology, die naar verwachting in 2030 een belangrijk en impactvol aandeel van de arbeidsmarkt vormen.

  23 juli 2015
 • Nieuws

  Werkdag in 2030: niet meer herkenbaar

  Twee derde van de Nederlandse werknemers verwacht dat de werkdag er in 2030 totaal anders uitziet. De meerderheid verwacht niet dat het werk makkelijker wordt of dat zijn of haar baan in 2030 verdwijnt. Men verwacht met name te werken op projectbasis en niet op basis van een vast contract. 90 Procent denkt dat door de snelle en complexe ontwikkelingen bijscholing noodzakelijk is om succesvol te blijven. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Hays.

  21 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • video

  Video: Het Nieuwe Werken voorbij

  We komen langzaamaan een beetje terug van de one-size-fits-all invulling van Het Nieuwe Werken. Maar wat komt ervoor in de plaats? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich 'thuis voelen' op hun werkplek? Jim Stolze, creatief strateeg en dagvoorzitter van Tomorrow@work 2015, licht alvast een tipje van de sluier op.

  23 juni 2015
 • Nieuws

  Gezonde werkvloer: wat is de impact van lucht, licht en geluid?

  Tevredenheid over de eigen werkomstandigheden is een belangrijke voorspeller voor de gezondheid van medewerkers. Dit geldt voor tevredenheid over de algemene omstandigheden, maar in het bijzonder over de geur en de lucht/ventilatie binnen het een kantoor. Dit blijkt uit onderzoek van Joyce Guldemond, studente sociologe, onder 270 respondenten.

  8 april 2015
  Door: 
  Redactie FMM

Partners