Hoe ziet een werkdag in 2030 eruit?

Twee derde van de Nederlandse werknemers verwacht dat de werkdag er in 2030 totaal anders uitziet.
1

Actueel

 • Achtergrond

  Business case: ‘Maak het kantoor van de medewerker’

  Het is een hot item: de werkomgeving inzetten om productievere, gezondere en gelukkigere medewerkers te krijgen. En waar deze aanpak bij sommige bedrijven nog in de kinderschoenen staat, zijn andere hierin al vergevorderd. Zoals elektronicabedrijf Plantronics, dat hier al tien jaar op inzet.
 • video

  Video: Het Nieuwe Werken voorbij

  We komen langzaamaan een beetje terug van de one-size-fits-all invulling van Het Nieuwe Werken. Maar wat komt ervoor in de plaats? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich 'thuis voelen' op hun werkplek? Jim Stolze, creatief strateeg en dagvoorzitter van Tomorrow@work 2015, licht alvast een tipje van de sluier op.

  23 juni 2015
 • Nieuws

  Flexibel werken oplossing voor stijgende reiskosten

  De kosten van woon-werkverkeer zijn in de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld. In Nederland besteden werknemers nu gemiddeld 5 procent van hun netto inkomen aan woon-werkverkeer. Vijf jaar geleden was dit nog 3 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Regus, wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken.

  30 juni 2015
 • Nieuws

  Werkdag in 2030: niet meer herkenbaar

  Twee derde van de Nederlandse werknemers verwacht dat de werkdag er in 2030 totaal anders uitziet. De meerderheid verwacht niet dat het werk makkelijker wordt of dat zijn of haar baan in 2030 verdwijnt. Men verwacht met name te werken op projectbasis en niet op basis van een vast contract. 90 Procent denkt dat door de snelle en complexe ontwikkelingen bijscholing noodzakelijk is om succesvol te blijven. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Hays.

  21 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • video

  Video: Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit?

  Welke trends bepalen de werkplek van de toekomst? Wat zijn slechts hypes en welke ontwikkelingen moet u echt in de gaten houden? Creatief strateeg en dagvoorzitter van Tomorrow@work 2015, Jim Stolze, legt uit hoe u het kaf van het koren scheidt.

  8 juni 2015
 • Nieuws

  Gezonde werkvloer: wat is de impact van lucht, licht en geluid?

  Tevredenheid over de eigen werkomstandigheden is een belangrijke voorspeller voor de gezondheid van medewerkers. Dit geldt voor tevredenheid over de algemene omstandigheden, maar in het bijzonder over de geur en de lucht/ventilatie binnen het een kantoor. Dit blijkt uit onderzoek van Joyce Guldemond, studente sociologe, onder 270 respondenten.

  8 april 2015
  Door: 
  Redactie FMM
 • Nieuws

  De effecten van de robotsamenleving

  De arbeidsmarkt zal steeds meer beïnvloed worden door robots. We staan voor een technologische revolutie en moeten ons afvragen hoe dit ons beïnvloedt en hoe we daar als samenleving mee omgaan.

  17 juni 2015
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Kosten besparen op huisvesting voornaamste reden Het Nieuwe Werken

  Ruim de helft van de organisaties anno 2015 werkt geheel of voor een belangrijk deel volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Naast kostenbesparing leidt Het Nieuwe Werken tot meer tevreden medewerkers, die met meer energie en plezier werken. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken onder bijna 5300 professionals.

  4 juni 2015
 • Nieuws

  Zo snel gaat dat... Smartphones en tablets

  Wist u dat in 2011 niet eens de helft van de internetgebruikers de mobiele telefoon gebruikte om online te surfen? En dat in 2012 de tablet door nog maar 19 procent van de mobiele internetters onderweg werd gebruikt om te internetten? Zo snel kan het dus gaan en daar zal het niet bij blijven.

  9 juni 2015
 • Nieuws

  Werkplek gehalveerd in drie jaar tijd

  Ambtenaren werken tegenwoordig in een werkruimte van gemiddeld 15 m2, bij werknemers in de privésector gaat het 10 à 12 m2. Daarmee is de werkruimte in drie jaar tijd opvallend genoeg zo goed als gehalveerd, zowel voor ambtenaren als werknemers. Al is de werkplek bij de overheid nog altijd iets groter dan bij de meeste bedrijven. Dat stelt Group Hugo Ceusters-SCMS over werkplekken op de Belgische markt.

  10 maart 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac

Partners