Werknemers willen balans werk-privé verbeteren

45 Procent van de zakelijke professionals werkt minimaal de helft van de week niet vanaf een vast kantoor, maar vanaf verschillende plekken.

Werkomgeving kan concentratie beïnvloeden

Als je je productiviteit en creativiteit wilt vergroten, moet je vooral niet meer uren werken en evenmin proberen om de concentratietijd op te rekken.
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Werknemer vindt grensvervaging werk-privé geen probleem

  De traditionele werkdag die zich van negen tot vijf op kantoor afspeelt, is voor een grote groep mkb-werknemers niet meer de norm. Ongeveer een derde van de Nederlandse mkb-werknemers werkt weleens buiten kantooruren, en een kwart doet dit zelfs regelmatig. Dat blijkt uit een onderzoek van Microsoft onder werknemers van mkb-ondernemingen.

  26 november 2015
 • Nieuws

  Werknemers productiever door variëteit in werkruimten

  Van de werknemers die werken in een flexibel-werkplekconcept met veel keuze zegt 85 procent dat de werkomgeving hen in staat stelt productief te werken. Bij flexibel-werkplekconcepten met weinig keuze is dit slechts 35 procent. Dit blijkt uit onderzoek van benchmark Leesman onder meer dan 120.000 werknemers

  19 november 2015
 • Achtergrond

  Innovatieve werkplek van de toekomst

  ‘Het samenspel tussen fysieke omgeving, persoonlijke dienstverlening en slimme software is belangrijker dan ooit. Het mooie van onze samenwerking is dat we al deze facetten een impuls geven.' Vanuit drie verschillende expertises delen Facilicom, Axxerion en Blinq Systems één visie omtrent dé innovatieve werkplek van de toekomst. 'We zijn hiermee ambassadeurs van partnering binnen facility management.’
 • Opinie

  Is de Facility Manager in 2020 verdwenen?

  Met Het Nieuwe Werken staan niet meer de faciliteiten centraal maar de medewerkers vormen nu de spil. Wat betekent dit voor de Facility Manager?
  16 oktober 2015
 • video

  Tomorrow@work 2015: robots, zelfsturing en werkplek van de toekomst

  Robotisering, de werkplek en medewerker van de toekomst, sharing, zelfsturing en de circulaire economie. Zomaar een greep uit het programma van Tomorrow@work, een event van FMM en HR Praktijk dat op dinsdag 10 november plaatsvond in Media Plaza in Utrecht.

  12 november 2015
 • Nieuws

  Werkmail verstoort privéleven werknemers

  Werkgerelateerde e-mails verstoren steeds meer het privéleven van werknemers. Naast weekenden en vakanties voelen werknemers dat zij ook tijdens gebeurtenissen als begrafenissen en bruiloften bezig zijn met werkgerelateerde zaken. Dat blijkt uit een onderzoek van GFI Software onder 1.000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

  17 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Innovatieve kantoorconcepten dragen bij aan welzijn en productiviteit

  Nieuwe werkvormen hebben de laatste jaren zowel de vraag naar kantoorruimte als de flexibiliteit van arbeid structureel veranderd. Daarnaast moeten organisaties ook innovatief blijven om de concurrentie een stap voor te zijn. Op het event Tomorrow@work op 10 november in Utrecht zullen verschillende sprekers in parallelsessies deze thema’s belichten.

  3 november 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Achtergrond

  ‘Schoonmakers zijn geen kabouters die ’s nachts actief zijn’

  Het ziekteverzuim bij CSU daalde in vijf jaar tijd naar 3,9 procent. Ruim onder het branchegemiddelde van een procent of zeven. Vooral door focus op verzuim te hebben. ‘Je mag bij verzuimzaken geen moment verslappen,’ zegt directeur P&O en architect van het nieuwe verzuimdenken Marco Gramser. Een gesprek over politiek gekonkel, budgetcoaching, Hello Fysio en sensoren die over vijf jaar schoonmakers via een smartphone vertellen waar ze moeten zijn.
 • Opinie

  Het Nieuwe Werken, 24 uur per dag bereikbaar zijn? 5 tips

  Door de invoering van HNW krijgen werknemers de vrijheid om een werkdag zelf in te richten. Maar wanneer is de werkdag over? En hoe zit het met de scheiding tussen privé en werk? De huidige technologie maakt het heel verleidelijk om in het weekend, ’s avonds of op vakantie nog even de mail te checken én te beantwoorden. Hierdoor zijn we ongemerkt al snel de hele dag met ons werk bezig en is er weinig tijd voor de benodigde ontspanning. Daarom geef ik deze keer vijf nuttige tips om de balans tussen werk en privé gezond te houden.
  16 oktober 2015
 • Nieuws

  De toekomst van mobiliteit: drones, zelfsturende vrachtwagens en een chip in je hand

  Technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Om te laten zien wat al mogelijk is heeft trendwatcher Richard van Hooijdonk een chip in zijn hand laten plaatsen, waarmee hij verbonden wordt met verschillende soorten apparaten en machines. Van Hooijdonk vertelde over zijn ervaringen op het ‘ inspiratie en innovatie’- event van autoleasemaatschappij Arval.

  14 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk

Partners