Top 5 facilitaire prio’s voor 2015

Welke prioriteiten heeft FM op de agenda staan voor 2015? Waar gaat de meeste aandacht naar uit en wat komt daar in de praktijk van terecht? FMM heeft een top 5 voor u opgesteld.

Inrichting draagt bij aan behalen doelstellingen

Managers en architecten slaan met regelmaat de plank mis bij het bedenken en toepassen van nieuwe kantoorconcepten.

Flexwerken verschillend gewaardeerd

Blijkbaar zijn interieur en werkomgeving minder belangrijk naarmate je er minder tijd doorbrengt.

Omzetverlies door slechte telefonische bereikbaarheid

Het bedrijfsleven loopt veel geld mis door onbereikbaarheid of slecht ontwikkeld gedrag van medewerkers aan de telefoon.

Weinig aandacht voor integriteit bij aanbesteden

Van de inkopers bij de overheid denkt bijna de helft aanbestedingen meegemaakt te hebben waarbij niet integer is gehandeld.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Achtergrond

  Rijnlands organiseren als nieuw proces voor huisvestingsconcepten

  Decennialang wordt het Nederlandse huisvestingslandschap gedomineerd door het concept van Het Nieuwe Werken (HNW). Veel kantoororganisaties, zowel profit als nonprofit, hebben hun heil gezocht in deze vorm van huisvesten. Meestal ingegeven door de wens een ander ‘smoel’ aan de organisatie te geven, moderner en verfrissender, maar snel gevolgd door de echte reden, namelijk bezuinigen. HNW is in de loop der tijd verworden tot een verwelkte bloem die geen water heeft gekregen omdat daarvoor geen geld meer is. De filosofie van HNW is uitgewerkt en schreeuwt om vernieuwing.
 • Opinie

  Sprake van definitieve overeenkomst op basis van enkel mondelinge uitlatingen of gedragingen?

  Een overeenkomst komt tot stand door een aanbod en aanvaarding daarvan. Het aanbod, alsook de aanvaarding daarvan, kunnen in beginsel in iedere vorm geschieden. Dit betekent dat mondelinge overeenkomsten net zo bindend kunnen zijn. Aanbod en aanvaarding hoeven bovendien in beginsel niet uitdrukkelijk plaats te vinden. Zij kunnen ook besloten liggen in een of meer gedragingen. In dergelijke gevallen bestaat er wel een risico op discussies en bewijsproblemen. Zo ook in de volgende zaak.
  18 december 2014
 • Achtergrond

  Circulaire kantooroplossingen: lessons learned van inkopers en leveranciers

  Circulair inkopen wint steeds meer terrein. Met hergebruik van grondstoffen en producten als uitgangspunt, moeten de lineaire wegwerpeconomie omgevormd worden naar een circulaire deeleconomie. Deze beweging kan door inkopers gestimuleerd worden. Toch roept circulair inkopen ook vragen op. Tijdens een marktontmoeting verkenden inkopers en leveranciers samen deze vraagstukken binnen een specifieke branche: kantoorinrichting. Dit komt naar voren uit een verslag van pianoo.nl.
 • Opinie

  CPO: een roze schaap met 9 poten

  Vanwege de financiële crisis was er de laatste jaren veel nadruk op kostenbesparing. Ook bij inkoop. Hierdoor kwam er een nieuwe managementpositie op: the CPO, oftewel de Chief Procurement Officer. Maar wil de CPO zijn plaats in het hoger management echt verdienen, dan is kostenbesparing niet genoeg, zo menen Han Hendriks en Joost Scheepens.
  17 december 2014
 • Nieuws

  Top 5 facilitaire prio’s voor 2015

  Welke prioriteiten heeft FM op de agenda staan voor 2015? Waar gaat de meeste aandacht naar uit en wat komt daar in de praktijk van terecht? FMM heeft een top 5 voor u opgesteld.

  17 december 2014
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Steeds meer werkgevers zien belang van fruit in bedrijfsrestaurants

  Fruit neemt een steeds belangrijkere plaats in binnen bedrijfsrestaurants. Bovendien beginnen werkgevers fruit belangrijker te vinden en zelfs toe te juichen. Dit meldt missethorica.nl.

 • Nieuws

  Het Rijk komt binnenkort met update model overeenkomst DBFM(O)

  Het Rijk zal op zeer korte termijn een update van de model overeenkomst DBFM(O) versie 4.1 publiceren op ww.ppsbijhetrijk.nl. Via Publiek-Private Samenwerking (PPS) werken het Rijk en bedrijven langdurig samen aan projecten voor rijkshuisvesting en infrastructuur. Doel van deze samenwerking is: kwalitatief betere eindproducten voor minder geld.

  17 december 2014
 • Nieuws

  Het Nieuwe Rijden behaalt 50 procent meer dan CO2-reductiedoel

  Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) sluit na vier jaar met succes Het Nieuwe Rijden (HNR) programma af.  In totaal zijn 20 CO2 besparende initiatieven ondersteund, waarbij 50 procent meer CO2-reductie is behaald dan beoogd.

  17 december 2014
 • Nieuws

  Securitas breidt beveiliging bedrijventerrein De Merm en De Aam uit

  De beveiliging van bedrijventerrein De Merm en De Aam in Overbetuwe is uitgebreid met digitale beveiliging, verzorgd door Securitas in samenwerking met ST&D Apeldoorn. Het gebruik van een Remote Video Solutions-systeem – een combinatie van IP-videosystemen met monitoring op afstand – zorgt voor een verdere verhoging van de veiligheid op de beide terreinen.

 • Nieuws

  Positieve discriminatie bij aanbesteden

  Het Rijk gaat inbesteden, dat is bekend bij iedereen. Maar dat zij gaan aanbesteden op de hieronder vermelde wijze, dat is nieuw. Naar onze mening ruikt dat naar positieve discriminatie.

  16 december 2014
  Topic: 

Partners