Van klachten oplossen naar klanten binden

Facility wordt - samen met de marketingafdeling - in toenemende mate verantwoordelijk voor klantenbinding.

Open kantoorruimtes: vrijheid of ellende?

Wat nou als kantoorruimtes niet meer bestonden uit hokjes en muren, maar uit één grote open werkruimte zonder je opgesloten te voelen?

Schoonmakers Rijksoverheid inbesteed

Minister Asscher ondertekende een akkoord met FNV Schoonmaak en FNV Overheid over de voorwaarden waaronder dat gaat gebeuren.

Wat zijn voorwaarden voor de ideale werkplek?

Een goede parkeerplek bij het kantoor is volgens 66 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers een belangrijke voorwaarde bij de keuze van een werkplek.
1
2
3
4

Actueel

 • Nieuws

  Sodexo en gemeente Amsterdam breiden samenwerking uit

  De gemeente Amsterdam en Sodexo hebben hun samenwerking uitgebreid. De twee organisaties zijn per 1 februari 2015 een nieuw tweejarig contract aangegaan voor de volledige cateringdienstverlening voor de 18 kantoor- en werflocaties van de gemeente. Voor 6 locaties verzorgde Sodexo al de catering. Daaraan worden nu dus 12 locaties toegevoegd.

  27 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Richtlijn voor gezondere kantines

  De 'richtlijnen gezondere kantines' die het Voedingscentrum in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ontwikkeld, bieden handvatten voor het aanbieden van een gezonder aanbod. Met bedrijven die producten leveren, zoals cateraars en de automatenbranche, zijn daar afspraken over te maken.

  27 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Woz-beschikkingen bedrijfspanden bepalen afschrijving

  De Woz-beschikkingen van woningen trekt vaak de meeste aandacht, maar het is de moeite waard om ook eens de Woz-waarde van een bedrijfspand te bekijken. De hoogte van de Woz-waarde kan namelijk de hoogte van de afschrijving beperken.

  27 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Slordig informatiebeleid is troef in de Cloud en op social media

  Het zakelijk gebruik van samenwerkingsplatforms in de Cloud en het gebruik van digitale communicatiekanalen met chats, tweets en sms-jes, groeit uiterst snel. Iron Mountain, specialist in informatiebeheer, waarschuwt voor de juridische consequenties en informatierisico´s.

  27 februari 2015
 • Nieuws

  Kabinet tegen doordecentralisatie huisvesting scholen

  Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) is tegen het plan om schoolbesturen het recht te geven op volledige doordecentralisatie van de huisvestingsverantwoordelijkheid. In een brief aan de Tweede Kamer geeft hij aan dat daar te veel risico’s aan zitten. De PO-Raad pleit al een aantal jaren voor een recht op doordecentralisatie voor scholen die in staat zijn om verantwoordelijkheid te dragen voor investeringen in huisvesting.

  26 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  CSU verbreedt succesvolle pilot i-mop

  CSU introduceert een nieuwe methode voor het reinigen van vloeren. Door de inzet van de 'i-mop' is handmatig schoonmaken met de vlakmop verleden tijd. Een wendbare machine zorgt, met minder inspanning, voor een goed schrobeffect. Na een positieve ervaring bij een van haar opdrachtgevers start CSU nu een bredere pilot.

  26 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  HECTAS geeft social return kandidaten kansen in de arbeidsmarkt

  HECTAS maakt sinds 1 augustus 2014 schoon bij COA Noord. Door toename van het aantal asielzoekers in Nederland opent COA doorlopend nieuwe locaties. Zo openden ze in 2014 een nieuwe locatie in Hoogeveen waar HECTAS het schoonmaakonderhoud verzorgt.

  25 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  3 tips om van Het Nieuwe Werken toch een succes te maken

  Hét Nieuwe Werken bestaat niet. De suggestie dat er één oplossing of standaardformule over Het Nieuwe Werken is, is misleidend, aldus Frederik van Steenbergen van YNNO. Van Steenbergen geeft tips over hoe je Het Nieuwe Werken succesvol kunt invoeren.

  25 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  ISS facility en FrieslandCampina gaan samenwerking aan

  ISS facility en FrieslandCampina hebben voor de komende 5 jaar een overeenkomst ondertekend. FrieslandCampina koos voor ISS als leverancier van geïntegreerde facility services op twee locaties in Amersfoort: Stationsplein (Central Office) en het Smallepad.

  25 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Gemeente Enschede en Asito sluiten Gouden Partnership

  De gemeente Enschede en schoonmaakorganisatie Asito hebben als eerste partijen het Gouden Partnership afgesloten. In dit partnership wordt een gezamenlijke toekomstvisie op de MVO pijlers People, Planet en Profit vastgelegd. Het aangaan van het Gouden Partnership geldt als startpunt voor verdergaande samenwerking op deze thema’s. Wethouder Duurzaamheid Eelco Eerenberg en algemeen directeur van Asito Charles Vinke ondertekenden het partnership op het stadhuis van Enschede.

  25 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac

Partners