'HRM als geweten van FM'

Met de opkomst van Het Nieuwe Werken is veel veranderd. Waar begint FM en houdt HRM op? En andersom?

HNW nauwelijks effect op belangrijke kpi's

Het Nieuwe Werken blijkt minder invloed te hebben op de taakprestatie, aantrekkelijk werkgeverschap en kennisdeling dan werd gedacht.

Hoppen en shoppen bij pps-projecten

De combinaties rond publiek-private samenwerkingsprojecten bestaan niet meer uit vaste koppels zoals in het verleden vaak wel het geval was.

Toch verlenging laag tarief renovatie

Kabinet en oppositie hebben afgesproken dat het lage btw-tarief van 6 procent wordt verlengd tot 1 juli 2015.
1
2
3
4

Actueel

 • Nieuws

  Heeft u ook last van te weinig privacy en concentratie op kantoor?

  De telefoon rinkelt, een lading e-mails, te kleine bureaus die te dicht op elkaar zitten en een collega die luidkeels aan het bellen is…  Een lading ergernissen op kantoor die iedereen min of meer wel herkent. Dit zorgt volgens werkomgevingsspecialist Steelcase voor een groot gebrek aan concentratie en te weinig privacy op de werkvloer!

  18 september 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
 • Nieuws

  OVG Real Estate ontvangt Groene Baksteen 2014

  OVG Real Estate is door JLL uitgeroepen tot 'meest duurzame vastgoedbelegger van het jaar' en kreeg de hierbij horende titel: Groene Baksteen. De Groene Baksteen is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt, en heeft als doel groei, innovatie en inspiratie op het gebied van duurzaamheid binnen de vastgoedsector te stimuleren.

  18 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • case

  SALTO beveiligt Jetair-vestigingen in Zaventem en Oostende

  Jetair, de grootste keten van reisbureaus in België, beschikt over twee hoofdzetels: naast de bekende vestiging in Oostende, opende het bedrijf vorig jaar het kantoor Jetairport in Zaventem. Jetair was al een stap vooruit in toegangsbeheer.
  17 september 2014
  Partner: 
 • Nieuws

  Goedkeuring Sectorplan Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf

  De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 27 augustus 2014 het sectorplan voor Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf goedgekeurd. In totaal is er 2 miljoen aan subsidiegelden beschikbaar gesteld en de sociale partners leveren een gelijke bijdrage.

  17 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Gemeente Velsen tekent Code Verantwoordelijk Marktgedrag

  De Gemeente Velsen heeft voor de schoonmaakbranche de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. Hiermee onderschrijft zij het maatschappelijke verantwoordelijkheidsbesef van alle betrokkenen binnen de gemeente.

  17 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • download

  FMIS WISH Special

  Om uw dienstverlening te verbeteren, de kosten in de hand te houden en lange termijn-doelen te halen is een goed Facility Management Informatie Systeem (FMIS) een onmisbaar IT-instrument. Maar wat is een FMIS eigenlijk? Welk systeem past het beste bij uw organisatie? En wat zijn de kritische succesfactoren bij het implementeren van een FMIS?
  16 september 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  Lidl heeft eerste gebouw in Nederland met Energielabel A++++

  De supermarktketen Lidl heeft in Nederland het eerste gebouw gerealiseerd dat een Energielabel A++++ toegekend heeft gekregen. Op 11 september werd dit filiaal in Stein officieel geopend door voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland. 

  16 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Wijziging Drinkwaterbesluit vanwege legionellabeheersing

  Voor verduidelijking van de certificeringsplicht in verband met legionellabeheersmaatregelen, heeft minister Schultz van Haegen (IenM) aan de Tweede Kamer een brief gestuurd bij het ontwerpbesluit tot wijziging van het Drinkwaterbesluit.

  16 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Sodexo blijft Marktleider Wereldwijd Duurzaamheidsonderzoek

  Voor de tiende keer op rij krijgt Sodexo de titel Marktleider Wereldwijd Duurzaamheidsonderzoek (DJSI) binnen haar sector toegewezen. Dit is besloten op basis van de Dow Jones duurzaamheidsindex, wat de langstlopende wereldwijde duurzaamheidsmaatstaaf is.

  16 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Wat zijn uw verantwoordelijkheden qua brandveiligheid?

  Negentig procent van de beginnende branden worden effectief geblust met een draagbare blusser en/of brandslanghaspel. Ondernemers zijn zich echter onvoldoende bewust van hun eigen verantwoordelijkheid op het gebied van brandveiligheidsmaatregelen. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van VEBON naar het onderhoud en de inzet van kleine blusmiddelen.

  15 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond

Partners