Flexibele werkplekken goed voor productiviteit

Flexibele werkplekken en werktijden bevorderen een groter verantwoordelijkheidsgevoel en meer creativiteit van medewerkers.

Verplichtingen energielabel utiliteitsbouw

De Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen is herzien, waardoor de verplichtingen voor het energielabel utiliteitsbouw veranderen.

Zo kan facility gezond gedrag stimuleren

Een facility manager heeft verschillende tools om gezond gedrag van medewerkers in een organisatie te beïnvloeden.

Geleidelijke inbesteding schoonmaak bij het Rijk

Het kabinet heeft voor een geleidelijke inbesteding van schoonmaakwerkzaamheden gekozen.
1
2
3
4

Actueel

 • Nieuws
  0

  Kantoormedewerkers missen beleving

  0

  Nederlandse kantoorgebruikers zijn gemiddeld gesproken niet tevreden over hun kantoren. In de ogen van medewerkers is de gemiddelde werkomgeving niet inspirerend, niet verrassend, te saai en stimuleert deze te weinig de creativiteit. Opvallend is dat huurders positiever zijn dan de medewerkers. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van WPM research.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Grote buitenlandse interesse in Nederlands vastgoed

  0

  Buitenlandse investeerders toonden in de eerste helft van dit jaar veel interesse in Nederlands vastgoed. Het totale transactievolume steeg in deze periode met 70 procent tot circa 4 miljard euro, waarvan ruim de helft voor rekening van buitenlandse investeerders. Dit blijkt uit het Capital Flows Quarterly Report van Colliers.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Besparingsmogelijkheden voor zorginstellingen op onderhoud, renovaties en energie

  0

  Zorginstellingen hebben vaak grote moeite om noodzakelijk onderhoud en renovaties te bekostigen. Om meer financiële speelruimte te krijgen, is het indien er herstel of renovatie aan te orde zijn goed om na te gaan of het btw-tarief van 6 procent van toepassing kan zijn. Verder kunnen ook energiekosten een goede bron van besparing zijn.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Aanbevelingen voor vastgoedbeleid scholen

  0

  Om financiering van het onderhoud rond te krijgen en te verantwoorden, moeten schoolbesturen steeds meer op portefeuilleniveau naar hun gebouwen kijken. In welke schoolgebouwen moet er worden geïnvesteerd en welke worden op termijn afgestoten gelet op het aantal leerlingen, de staat van onderhoud, de locatie en de alternatieve bruikbaarheid? Deze aanbeveling doet een werkgroep van Bouwstenen, een platform voor maatschappelijk vastgoed, met vertegenwoordigers van scholen en gemeenten.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Modern kantoor niet zo belangrijk voor werkzoekenden

  0

  Werkzoekenden vinden het belangrijk om te werken in een sector die ze aanspreekt. Het werken voor een ‘cool’ merk wordt niet zo belangrijk gevonden en het werken in een modern kantoor evenmin. Dit blijkt uit een online onderzoek van Monsterboard onder 2.500 internetgebruikers in Europa en Amerika.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer

  0

  Op 3, 4 en 5 september 2014 opent Antwerp Expo in Antwerpen de deuren voor de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer. De laatste ontwikkelingen op het terrein van schoonmaak, brandveiligheid, akoestiek, interieurbouw, beveiliging en nog veel meer worden hier voor het voetlicht gebracht.

  21 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Meer toekomstwaarde voor gebouwen

  0

  Hoe kunnen gebouwen een tweede of derde leven krijgen? VNO-NCW, MKB-Nederland, Bouwend Nederland, BNA, DGBC, FME-CWM, Metaalunie, NL Ingenieurs, NVTB, Slim Bouwen en Uneto-VNI hebben deze vraag beantwoord via het samen met de rijksoverheid uitgebrachte rapport ‘Gebouwen met toekomstwaarde’.

  21 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Shell vermindert fraudegevoeligheid van de euroShell Card

  0

  Shell heeft bekendgemaakt dat de fraudegevoeligheid van de euroShell Card is verminderd door nieuwe ‘real time detection’-technologie. Dit meldt Fleetworld.co.uk.

  21 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Wisselend voedingsbeleid scholen in EU

  0

  In de Europese Unie worden richtsnoeren gehanteerd voor eten in schoolkantines. De maatregelen om gezond eten op school te bevorderen verschillen sterk van land tot land. Ze variëren van facultatieve richtsnoeren (bijvoorbeeld voor menu’s en porties) tot een algeheel verbod (voornamelijk op de plaatsing van verkoopautomaten en de verkoop van met suiker gezoete dranken). Dit kwam naar voren uit een inventarisatie van het voedingsbeleid op scholen in Europa door de het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek (GCO).

  18 juli 2014
  Door: 
  Cathelijne Porat-Lamers
 • Nieuws
  0

  F-Gen award 2014 voor FM-student van het jaar

  0

  De F-Gen award 2014 voor de student van het jaar bij de Hogeschool Zuyd is gewonnen door Kyara Hoofs. In de strijd om de titel ‘Facility Management student van het jaar’ wist zij met haar afstudeerresultaten als beste student van haar opleiding te eindigen.

  17 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen

Partners