Impact van lucht, licht en geluid op werk

Tevredenheid over de eigen werkomstandigheden is een belangrijke voorspeller voor de gezondheid van medewerkers. Wat is precies de impact op het werk?

Huurders beoordelen beheerders met magere 6

Op het onderdeel afhandeling van servicekosten valt nog veel winst te behalen.

Leidraad voor Energieprestatie- contracten

RVO heeft een leidraad gemaakt om aanbestedende diensten te helpen met de inkoopprocedure van energieprestatiecontracten.

Maak gezondheid gebouwen meetbaar

Gezondheid wordt steeds belangrijker bij de ontwikkeling van gebouwen. Het meten en labelen van energieprestaties is gemeengoed.

Werkplek gehalveerd in drie jaar tijd

Ambtenaren werken tegenwoordig in een werkruimte van gemiddeld 15 m2, bij werknemers in de privésector gaat het 10 à 12 m2.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Achtergrond

  Hospitality bij Rederij Doeksen

  Wie wel eens de overtocht maakt naar de prachtige waddeneilanden Vlieland of Terschelling kent ongetwijfeld Rederij Doeksen. Hoe verloopt de route van een oorspronkelijk schelpenzuig- en bergings bedrijf naar een gastvrije dienstverlener? Een dienstverlener waar vandaag de dag niet de techniek, maar de reizigersbeleving ‘target number one’ is!
 • Nieuws

  Bijna helft organisaties heeft geen verantwoordelijke voor ontvangst

  Ruim één op de drie (37 procent) bedrijven biedt haar gasten niets te drinken aan als zij op bezoek komen. Een kwart van de bedrijven geeft haar bezoekers zelf helemaal niets bij een bezoek. In veel gevallen is niemand specifiek verantwoordelijk voor de ontvangst van bezoekers. Dit blijkt uit onderzoek van hospitalityorganisatie Welkom! naar gastvrijheid van Nederlandse organisaties.

  21 april 2015
 • Opinie

  Lagere Total Cost of Ownership? Investeren in comfort en energiebesparing loont

  Ondernemingen en overheidsorganisaties zijn zich er steeds meer van bewust dat een goed binnenklimaat en prettige werkomstandigheden een belangrijke bijdrage leveren aan de arbeidsproductiviteit. Ook groeit het besef dat het energieverbruik omlaag moet, ingegeven door stijgende energieprijzen en zorgen om het klimaat.
  21 april 2015
 • Nieuws

  Integriteitsschendingen inkoop en aanbestedingen politie: nieuwe commissievoorzitter

  André de Jong wordt voorzitter van de tijdelijke commissie integriteitsschendingen inkoop en aanbestedingen door de politie. De Jong is voormalig directeur-generaal Rijksbegroting en op dit moment verbonden aan ABD-Topconsult.

  21 april 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
  Topic: 
 • Achtergrond

  Gastvrijheid geen luxe maar noodzaak

  Welkom zijn en je ergens welkom voelen, dat zijn twee heel verschillende dingen. Kon je je vroeger onderscheiden door klantvriendelijk en gastvrij te zijn, tegenwoordig is het een noodzakelijke voorwaarde om als bedrijf te kunnen blijven bestaan. ‘Ben je niet écht gastvrij, dan maak je geen schijn van kans’, aldus psycholoog Antoine Defesche.
 • Opinie

  Hospitality is niet altijd 5* Waldorf Astoria

  Hospitality is geen kostenpost, maar de beste investering voor succes en rendement, nu en in de toekomst. Dat is de stelling van HTC Advies & Atir. In vergelijking met veel andere landen zijn we in Nederland minder goed in gastvrijheidsdenken en doen. Het zit niet van nature in ons DNA. 
Dit is deels te verklaren door het Calvinisme, dat zit immers diep geworteld in de Nederlandse samenleving. Soberheid, ingetogenheid en Hollandse zuinigheid zijn ons met de paplepel ingegoten.
  21 april 2015
 • case

  Universitair Ziekenhuis Brussel, een universitair ziekenhuis in beweging!

  Het UZ Brussel is in beweging. Het academische ziekenhuis, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, is het enige Nederlandstalige ziekenhuis in Brussel en heeft zo'n 3.400 medewerkers. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor meer dan 28.000 opnames en 400.000 ambulante patiënten, uit binnen- en uit buitenland. Sinds zijn oprichting, nu 37 jaar geleden, is de zorg sterk geëvolueerd. Daarom vernieuwt en verbouwt het UZ Brussel de komende jaren ingrijpend: er is een allesomvattend zorgplan ontwikkeld waarbij de huisvesting gemoderniseerd wordt volgens de principes van zorgende architectuur, met tegen 2022 ongeveer 50.000 m² extra oppervlakte.
  20 april 2015
  Partner: 
 • case

  Van der Valk Harderwijk - Duurzame technieken in ‘Hotel voor de toekomst’

  In Harderwijk, prachtig gelegen in de Veluwse bossen, ligt een luxe viersterrenhotel van Hotelketen Van der Valk. De omgeving past uitstekend bij het groene karakter: onder het luxueuze comfort voor gasten ligt een milieubewuste en uiterst energiezuinige basis. Het heeft het hotel de Green Key Gold opgeleverd, hét internationale milieukeurmerk voor bedrijven in de recreatie- en toerismebranche.
  20 april 2015
  Partner: 
 • Nieuws

  Nieuwe leaseformule: zelf type vervoersmiddel en contractduur kiezen

  Een online omgeving met een persoonlijk leaseaanbod en de mogelijkheid zelf te kiezen voor het type vervoersmiddel (nieuwe auto, gebruikte auto, elektrische fiets of OV) en flexibiliteit in contractduur (dag, maand of langer).

  16 april 2015
 • Nieuws

  Wat u kunt doen aan een inefficiënt wagenpark

  Veel organisaties kampen met een inefficiënt wagenpark: auto’s die stil blijven staan of juist teveel kilometers maken. Tegelijkertijd leidt de deeleconomie ertoe dat initiatieven als Greenwheels, Car2Go en Snappcar als paddenstoelen uit de grond schieten. Momenteel vindt ook bij bedrijven een denkomslag plaats van het beschikbaar stellen van auto’s naar het beschikbaar stellen van mobiliteit. Door het wagenpark opnieuw in te richten, kunnen grote besparingen worden gerealiseerd.

  15 april 2015

Partners