Facilitair bedrijf mag meer verrassen

Het facilitair bedrijf heeft haar basiszaken op orde. Wel zouden de facilitair bedrijven een stapje meer mogen zetten.

Robots leren handelingen via YouTube

Het is onderzoekers gelukt om robots alledaagse handelingen onder de knie te laten krijgen. Wat betekent dit voor FM?

Wat u van start-ups kunt leren

Bedrijven investeren in toenemende mate in veelbelovende start-ups. Wat betekent de opkomst van 'game changers' voor uw werk en wat kunt u van start-ups leren?

Catering: inbesteden of uitbesteden?

Om verrassingen in een later traject te voorkomen, is het vroegtijdig bespreken van dit vraagstuk in de eigen organisatie van groot belang.

Verzet tegen aannemen schoonmakers door overheid

De Nederlandse schoonmaakbranche komt in het geweer tegen de poging van de Rijksoverheid om externe schoonmakers in te lijven als ambtenaar.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Opinie

  Een werkplek voor iedereen?

  Een effectieve werkomgeving stimuleert samenwerking zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit. 85% procent van de werknemers is ontevreden over hun werkomgeving, omdat ze zich niet kunnen concentreren [Steelcase, september 2014]. Johnson Controls onderschrijft dat door het signaleren van de volgende trends: 51% van de tijd wordt gebruikt voor concentratie.
  1 oktober 2015
 • Nieuws

  Bijna helft cateraars verstaat niet hetzelfde onder duurzame catering

  Duurzaamheid is de laatste jaren een containerbegrip geworden. Veel thema’s die te maken hebben met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken  worden tegenwoordig onder duurzaamheid geschoven. Het thema duurzaamheid richt zich ook steeds meer op catering. Voedselconsumptie en -productie maakt nadrukkelijk deel uit van duurzaamheidsvraagstukken. Toch blijkt uit de ‘Marktanalyse Inkoop Catering 2015-2016’ dat 44,1 procent van de ondervraagden dat aanbestedende diensten en cateraars niet hetzelfde verstaat onder duurzame catering.

  1 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Achtergrond

  Het gebouw: Onderzoekscentrum voor materialen, DSM Engineering Plastics

  In augustus vorig jaar werd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen het nieuwe onderzoekscentrum voor innovatieve materialen van DSM in gebruik genomen. In één overzichtelijk complex is een diversiteit aan onderzoeksruimten, kantoren en een testhal ondergebracht.
 • Nieuws

  Defensie blijft toch eigen catering doen in legerkantines

  De catering van de krijgsmacht wordt toch niet uitbesteed aan de markt. De 900 cateringmedewerkers blijven ambtenaar nu Defensie terugkomt op een bijna vijftien jaar oud plan om legerkantines door commerciële cateraars te laten runnen. Minister Hennis van Defensie schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat uitbesteding toch duurder blijkt te zijn. Dat meldt de Volkskrant.

  30 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
  Topic: 
 • Nieuws

  De meest voorkomende certificaten in de cateringbranche

  Op het gebied van certificaten worden door aanbestedende diensten verschillende eisen gesteld aan opdrachtgevers.  Deze certificaten hebben betrekking op kwaliteit, milieu, hygiëne en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uit de ‘Marktanalyse Inkoop Catering 2015-2016’ blijkt dat 44 procent van de ondervraagden deze certificaten als toegevoegde waarde ziet tijdens de looptijd van het contract. Wat zijn de meest voorkomende certificaten?

  29 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Merendeel bedrijven geeft persoonlijke devices toegang tot bedrijfsnetwerk

  Bij 57 procent van de organisaties mogen medewerkers hun persoonlijke devices aansluiten op het bedrijfsnetwerk en daarvan heeft 95 procent maatregelen getroffen om de toegang te faciliteren. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 115 Nederlandse IT-beslissers.

  28 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Highspeed e-bike als duurzaam alternatief voor leaseauto

  Ondanks de aanhoudende regen hadden 50 deelnemers zich op het Midland Circuit in Lelystad klaar gemaakt om het tegen elkaar op te nemen in een highspeed e-bike race. Onder de deelnemers bevonden zich enkele Bekende Nederlanders die als teamcaptains dienden waaronder oud-wielrenster Leontien van Moorsel. Het evenement was georganiseerd door  ALD Automotive om de e-bike als duurzaam alternatief voor woon-werkverkeer onder de aandacht te brengen.

  28 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Bedrijven halen weinig voordeel uit beschikbare informatie

  Slechts vier procent van de westerse bedrijven is volledig in staat waarde te putten uit de informatie waarover zij beschikken. Van de overige bedrijven beschikt 36 procent niet over de benodigde middelen en vaardigheden die hiertoe nodig zijn. Mede als gevolg hiervan haalt 43 procent van de ondervraagde Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven weinig voordeel uit zijn informatie. Daarnaast weet 23 procent zelfs geen enkel voordeel uit bedrijfsinformatie te putten. Dit blijkt uit een onderzoek van informatiemanager Iron Mountain en adviesbureau PwC onder 1800 Europese en Noord-Amerikaanse zakelijke leiders, van middelgrote bedrijvenen grote organisaties.

  28 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Gebrek aan kennis staat doorbraak zakelijk autodelen in de weg

  De grootste belemmering voor een grootschalige doorbraak van zakelijk autodelen is niet de technologie, maar onvoldoende inzicht in wat werknemers echt belangrijk vinden. Dat blijkt uit een onderzoek van Mobility Mixx onder 1100 gebruikers van zakelijke deelauto’s.

  28 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • case

  Regeltechniek in het Nationaal Militair Museum is een waar huzarenstukje

  Stoere krijgers, topstukken uit de luchtvaart, prachtige themaruimtes en glazen muren van dertien meter hoog. Je weet haast niet waar je moet beginnen met kijken in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, dat werd gerealiseerd op de plek waar ruim honderd jaar geleden de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht.
  28 september 2015
  Partner: 

Partners