Optimalisatie keten nieuwe inkooptrend 2015

Waar vorig jaar de groeiende behoefte aan flexibiliteit de inkooptrend was, is dat dit jaar ketenoptimalisatie.

Nieuwe lijst duurzame investeringen

Onlangs zijn de milieulijst en de energielijst van 2015 door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gepubliceerd.

3 kansen voor facility managers

Waar liggen kansen voor FM? Waar moet je in investeren en wat is er essentieel?

Top 5 facilitaire prio’s voor 2015

Welke prioriteiten heeft FM op de agenda staan voor 2015? Waar gaat de meeste aandacht naar uit en wat komt daar in de praktijk van terecht? FMM heeft een top 5 voor u opgesteld.
1
2
3
4

Actueel

 • Nieuws

  Zorginstellingen reduceren voedselverspilling tot bijna de helft

  Een Duits-Nederlands project om verspilling van voedsel te verminderen is geslaagd. Bij de deelnemende zorginstellingen heeft het geleid tot een reductie tot bijna de helft van de voedselverspilling.

  29 januari 2015
 • Nieuws

  Eigen privé werkplek op luchthaven

  Een klein, maar compleet kantoor met alle faciliteiten; dat is de Workpod. Regus, wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken, heeft haar eerste Workpods geplaatst op de luchthaven Gatwick. Een Workpod is een privé werkruimte voor bedrijven en biedt zakenreizigers een rustige plek om te werken tijdens het wachten op de vlucht.

 • Achtergrond

  Klantbesef moet continu aanwezig zijn bij facilitair bedrijf

  Het facilitair bedrijf moet zich continu de vraag stellen hoe de interne en externe klant de dienstverlening beleeft. Als dat klantbesef permanent aanwezig is, kan het facilitair bedrijf een volgende stap zetten en proactief in plaats van reactief gaan werken. Bij dat hele proces is de servicedesk de linking pin tussen organisatie en de interne klant.
 • Nieuws

  Benchmark geeft inzicht in hospitality prestaties

  Eind vorig jaar ontwikkelde Hospitality Consultants samen met organisaties met hoge hospitailty ambities de Benchmark Hospitality. Met de benchmark kunnen facilitaire organisaties de hospitality prestaties vergelijken met die van andere organisaties. Het van elkaar leren en elkaar inspireren biedt deelnemers nieuwe inzichten om hospitality in eigen organisatie weer verder te brengen. Het bureau start dit jaar een nieuw traject voor organisaties waar hospitality een actueel thema is.

  29 januari 2015
 • Nieuws

  Nominaties Beleving Awards 2015 bekend

  Onderzoeks- en adviesbureau Integron heeft 35 organisaties genomineerd voor de Beleving Awards van Integron. Deze organisaties hebben de tevredenheid onder haar klanten, medewerkers en eindgebruikers facility laten onderzoeken.

 • Nieuws

  Aanbestedingsplatforms uit 15 landen naar Europese Rechter

  Vier Nederlandse aanbestedingsplatforms stappen binnenkort samen met platforms uit vijftien landen naar het Europese Gerecht (ECG) in Luxemburg, nu de Europese Commissie hun klacht over onrechtmatige Nederlandse staatssteun aan TenderNed heeft afgewezen. De overheid spendeerde volgens hen inmiddels meer dan 50 miljoen euro belastinggeld aan dit ‘gratis’ overheidsplatform, dat op die manier oneerlijk concurreert met marktpartijen. Dit meldt Negometrix.

  28 januari 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Documentbeheer: Neem alvast een voorschot op wetgeving

  Europa heeft de mond vol van stevige databeschermingswetten en –regels, maar de invoering daarvan laat vooralsnog op zich wachten. Professionele organisaties moeten een voorschot nemen op die wetgeving, stelt Iron Mountain, wereldwijd marktleider in informatiebeheer. Goed informatiebeheer is essentieel voor een verantwoorde en gezonde bedrijfsvoering.

  28 januari 2015
 • Nieuws

  Werkkostenregeling onduidelijk voor bedrijfscatering

  Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) voor werkgevers gewijzigd. Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet. De gevolgen van de WKR voor de bedrijfscatering zijn nog lang niet voor iedereen duidelijk. Wat betekent de WKR-regeling precies?

  28 januari 2015
 • Nieuws

  Uvidis uit Enkhuizen wint FGNoviteitenprijs 2015

  Met de UV Lifeshower, een unieke combinatie van technieken om legionella-bacteriën in de douchekop te doden, sleepte Uvidis uit Enkhuizen de trofee en een communicatiepakket ter waarde van 1500 euro in de wacht.

  27 januari 2015
 • Nieuws

  Gom ondertekent het Taalakkoord van het Ministerie van SZW

  Vandaag, 27 januari, ondertekent Gom het Taalakkoord van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het Taalakkoord is een initiatief van minister Asscher met als doel de taal op de werkvloer een impuls te geven.

  27 januari 2015

Partners