Catering: inbesteden of uitbesteden?

Om verrassingen in een later traject te voorkomen, is het vroegtijdig bespreken van dit vraagstuk in de eigen organisatie van groot belang.

Verzet tegen aannemen schoonmakers door overheid

De Nederlandse schoonmaakbranche komt in het geweer tegen de poging van de Rijksoverheid om externe schoonmakers in te lijven als ambtenaar.

Flexibel werken vereist getrainde managers

Flexibel werken wordt wereldwijd omarmd, maar managers hebben wel een training nodig om hun team op afstand te kunnen begeleiden.

Vakantie: Digitale detox is een trend

We kunnen ons een leven zonder smartphone, tablet, internet, e-mail en social media niet meer voorstellen. Of toch wel?

Betere aanbesteding zorgt voor lagere lasten

De toepassing van de nieuwe Aanbestedingswet heeft geleid tot een verlaging van de lastendruk voor ondernemers en overheden.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Nieuws

  's Werelds gezondste gebouw staat in Melbourne

  Steeds meer bedrijven zijn met de mentale en fysieke gezondheid van werknemers bezig. Zo ook Medibank, een van de grootste zorgverzekeraars in Australië. Dit bedrijf is verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor dat naar eigen zeggen alle gezondheidsprincipes bevat die de verzekeraar zelf predikt. Zo heeft het diverse outdoor sportfaciliteiten, een moestuin en andere groene (werk)plekken.

  3 augustus 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Achtergrond

  25 tips voor klimaatneutrale huisvesting

  Het kiezen voor duurzame huisvesting is een belangrijk onderdeel van uw MVO-beleid. MVO Nederland geeft deze facility managers deze 25 tips voor klimaatneutrale huisvesting.
 • Nieuws

  Ook veel bedrijfsgebouwen getroffen door zomerstorm

  De zomerstorm van 25 juli heeft ook voor veel schade gezorgd aan bedrijfgebouwen. Met name panden met een sport- of industriefunctie en in de gezondheidszorg hebben flinke schade opgelopen. Uit een analyse van Graydon blijkt dat in totaal 1.500 Nederlandse bedrijven getroffen zijn door stormschade.

  3 augustus 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Rol informatiemanager onder vuur

  De toegevoegde waarde van informatiemanagers staat in een aantal sectoren ter discussie. Slechts één op de drie retailers heeft een informatiemanager in dienst. Dit is weinig in vergelijking met bijvoorbeeld de maakindustrie, waar 46 procent van de bedrijven een informatiemanager heeft aangesteld, de energie-industrie waar 48 procent een informatiemanager heeft en de financiële dienstverlening waar de helft een informatiemanager in dienst heeft.

  31 juli 2015
 • Nieuws

  Catering hoort bij facility én HR

  Catering lijkt in eerste instantie de verantwoordelijkheid van facilitaire afdelingen, maar bij Hutten denken ze hier heel anders over. Volgens de cateraar is het juist een essentiële HR-tool op het gebied van vitaliteit.

  31 juli 2015
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Mens centraal bij nieuwe focus FMN

  Facilitaire beroepsvereniging FMN is tegelijkertijd met de verhuizing van het verenigingssecretariaat (naar VDH Bestuurszaken in Den Haag) eerder dit jaar een nieuwe koers ingeslagen. Volgens voorzitter Natalie Hofman verschuift de focus de komende tijd meer en meer van procesoptimalisatie en kostenbesparing naar de mens in zijn werkomgeving.

  31 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Catering: wat is gezonde voeding?

  Net als duurzame catering is ook de definitie van gezonde voeding allesbehalve
  sluitend. Over wat gezonde voeding is, is geen consensus te vinden. Iedereen heeft
  een mening over dit onderwerp en het is daarbij ook nog redelijk trendgevoelig. Feit is wel dat het steeds belangrijker wordt gevonden door consumenten.

 • Nieuws

  WE CANTEEN genomineerd voor innovatieprijs

  Cateringdienstverlener WE CANTEEN is met zijn food court-concept genomineerd voor de Accenture Innovation Award in de categorie Fair Food. Het food court is een omgeving waar wisselende lokale food-ondernemers hun specialiteiten aanbieden en op die manier samen het cateringaanbod verzorgen.

  30 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Robots aan de receptie

  Pratende robots als receptiemedewerkers die je helpen met in- en uitchecken, fictie of werkelijkheid? In het Henn-na Hotel in het Japanse Nagasaki is het inmiddels bewaarheid geworden. Sterker nog: het hotel wordt grotendeels gerund door robots!

  29 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Wie verdient de Winning Workplace Award?

  De zes halvefinalisten van de Winning Workplace Award zijn bekend! Deze halvefinalisten zijn geselecteerd door de vakkundige jury. De drie finalisten worden bepaald door de online stemronde. Wie verdient de Winning Workplace Award? Breng uw stem uit.

  29 juli 2015

Partners