Catering: manier om leefstijl te beïnvloeden?

Steeds meer organisaties kiezen binnen het bedrijfscateringconcept voor de integratie van eet- en leefstijlprogramma’s. Gezond eten bevordert de vitaliteit.

Medewerkers beoordelen u met 7,2

Medewerkers van kantoor-, zorg- en onderwijsorganisaties beoordelen facilitaire services met een gemiddelde van 7,2.

HR moet aan tafel bij inkoop facilitaire diensten

In bedrijven wordt bij de inkoop van facilitaire diensten te veel naar besparen op kosten en te weinig naar toevoegen van waarde gekeken.

Wie is gastvrijer: u of uw collega?

Vrijwel iedere medewerker in de zorg vindt zichzelf goed opgeleid in gastvrijheid, maar zijn collega’s een stuk minder.

Impact van lucht, licht en geluid op werk

Tevredenheid over de eigen werkomstandigheden is een belangrijke voorspeller voor de gezondheid van medewerkers. Wat is precies de impact op het werk?
1
2
3
4
5

Actueel

 • Nieuws

  Energiebesparing overheidsgebouwen blijft achter

  Europese regeringen slagen er niet in om energiebesparing in hun eigen gebouwen voldoende te stimuleren. Ze tonen te weinig leiderschap om energieverspilling tegen te gaan, meldt de Coalition of Energy Savings in een rapport.

  28 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  NEN 2767 voor onderhoud gebouwen nu ook in BIM

  Meerjarig integraal beheer en onderhoud van gebouwen op basis van prestatiecontracten neemt snel in populariteit toe. Zeker met het oog op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De norm daarvoor, NEN 2767, kan nu ook worden ingepast in het Bouw Informatie Model BIM.

  28 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Thuiswerken: betaalt uw werkgever de kosten?

  Thuiswerken wordt steeds populairder; wereldwijd werken meer dan de helft van de werknemers regelmatig thuis. Een volledig uitgerust professioneel kantoor in huis is echter een uitzondering. Als deze er wel is dragen  bedrijven nauwelijks bij in de kosten. Dit blijkt uit onderzoek van Regus onder 44 duizend senior business professionals.

  28 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Achtergrond

  Catering als verbindende factor

  Wordt de catering door organisaties wel op waarde geschat? Volgens Petra Hillenius en Henriëtte Egter van Wissekerke, beiden zelfstandig facility professional, zijn hier nog heel wat slagen in te maken. Het begint bij weten wat je wilt, een goed doordachte aanbesteding en oog voor de meerwaarde die catering kan bieden. “Probeer zo veel mogelijk voor kwaliteitswensen te gaan en geef de cateraar een podium.”
 • Nieuws

  Norm voor brandmeldinstallaties herzien

  NEN heeft de herziene NEN 2654-1 ’Beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties ‘Brandmeldinstallaties’ gepubliceerd. Een brandmeldinstallatie in een gebouw kan alleen effectief blijven functioneren wanneer de betrokken beheerder ervoor zorgt dat het beheer, de controle en het onderhoud van de installatie op de juiste wijze plaatsvindt. NEN 2654-1 geeft de nodige aanwijzingen en eisen die in dit verband moeten worden aangehouden.

  27 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  ‘Duurzame energie beïnvloedt gasprijs over 25 jaar’

  Duurzame energiebronnen zoals zon en wind leveren vanaf 2040 een zodanig groot aandeel aan de energiemix dat ze de prijs van aardgas kunnen gaan beïnvloeden. Dat voorspellen Hans van Cleef, senior sector econoom energie bij ABN Amro, en energietransitie-onderzoeker Hendrik Steringa.

  27 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Slecht gesteld met hygiëne op de werkplek

  Het is erg slecht gesteld met de hygiëne van toetsenborden, muizen, telefoons en beeldschermen op de werkplek. Maar liefst 95 procent is vervuild. 56 procent is zelfs ernstig vervuild waardoor er sprake is van onhygiënische werkomstandigheden. Zo blijkt uit een steekproef op werkplekken in Nederland.

  27 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Lokale eettrend vertaalt zich naar arbeidsmarkt

  De culinaire trend om steeds vaker lokale en herkenbare producten te gebruiken doet z’n intrede op de arbeidsmarkt. Aversie tegen voortdurende schaalvergroting en de hang naar persoonlijk vakmanschap en herkenbaarheid versterkt het lokale karakter van de arbeidsmarkt. Werkgevers zijn steeds vaker geneigd de lokale bevolking voorrang te geven. Hierdoor nemen lokaal en regionaal de kansen op de arbeidsmarkt toe.

  26 mei 2015
 • Nieuws

  Groen dak niet alleen goed voor milieu

  Een groen dak is niet alleen beter voor het milieu, ook je concentratie gaat er flink op vooruit. Door er slechts 40 seconden naar te kijken zo blijkt volgens Nu.nl uit onderzoek van de University of Melbourne.

 • Nieuws

  Winning Workplace Award: heeft u een innovatieve werkplek?

  Veel werkplekstrategieën worden ontworpen vanuit de vraag hoe ruimte ondersteuning kan bieden aan de activiteiten waaraan mensen het grootste gedeelte van hun tijd spenderen, en niet aan de taken die hun organisaties waarde opleveren. Hoe heeft u dit geregeld?

  26 mei 2015

Partners