Hoppen en shoppen bij pps-projecten

De combinaties rond publiek-private samenwerkingsprojecten bestaan niet meer uit vaste koppels zoals in het verleden vaak wel het geval was.

Toch verlenging laag tarief renovatie

Kabinet en oppositie hebben afgesproken dat het lage btw-tarief van 6 procent wordt verlengd tot 1 juli 2015.

Duurzaamheid ondergeschikt bij FM-projecten

Bij projecten waarin facility is betrokken binnen de organisatie dreigen duurzame aspecten vaak ‘over de rand te vallen’.

Mobile devices en de gevolgen van blauw licht

Het Nieuwe Werken heeft een mooie kickstart gegeven voor het gebruik van tablets, smartphones en laptops, maar wat doet zo'n apparaat met je lichaam?
1
2
3
4

Actueel

 • Nieuws

  Energiebesparing zorghuizen, doet u mee?

  Net als afgelopen jaar begint ook komende winter een nieuwe competitie tussen zorginstellingen om het laagste energieverbruik. De winnaar van afgelopen jaar bespaarde wel 11.000 euro op energiekosten. Door deel te nemen aan de Energiestrijd Zorghuizen de komende winter, kunt u ervaren hoe u tot 15 procent kunt besparen op uw energiekosten.

  1 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Wake-up-call voor online vergaderen

  Aangezien bijna iedereen tegenwoordig in het bezit is van een smartphone of tablet, is het niet langer nodig om op kantoor te zijn voor vergaderingen. Maar zijn medewerkers die deelnemen aan mobiele vergaderingen ook wel altijd bij de les? Uit een onderzoek van Intercall onder meer dan 500 personen komt naar voren dat veel medewerkers met andere dingen bezig zijn onder het vergaderen en dat ruim een kwart zelfs in slaap valt.

  1 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • download

  Innovatie en ontwikkelingen op het gebied van verhuur- en verhuismiddelen

  Vaak wordt aan het eind van een verhuisproject of huurperiode geconstateerd dat het verhuismateriaal dat wordt terug gebracht niet overeenstemt met het aantal verhuismaterialen dat werd uitgeleend.
 • Nieuws

  Afgestoten overheidspanden: wat doen we ermee?

  Kazernes, defensieterreinen, gevangenissen, rechtbanken en andere panden van het Rijk, er moeten nieuwe bestemmingen komen voor veel overheidspanden die de komende jaren leeg komen te staan. Dit blijkt uit een brief van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) aan de Tweede Kamer. Het verkopen en transformeren vraagt echter onder de nog moeilijke marktomstandigheden een hoop durf en creativiteit van overheden en bedrijven, want afgestoten panden: wat doen we ermee?

  1 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Daylight Award 2014 voor innovatieve toepassing daglicht

  Daglicht in gebouwen krijgt steeds meer aandacht van opdrachtgevers, gebouwgebruikers en ontwerpers. Om deze trend te stimuleren, reikt Stichting Living Daylights op 22 september de kwaliteitsprijs Daylight Award 2014 uit voor een voorbeeldige en innovatieve toepassing van daglicht in gebouwen.

  1 september 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws

  Hoppen en shoppen bij pps-projecten

  De combinaties rond publiek-private samenwerkingsprojecten bestaan niet meer uit vaste koppels zoals in het verleden vaak wel het geval was. Heijmans zoekt niet meer standaard VolkerWessels op en Strukton wisselt regelmatig van pps-partner en schrijft regelmatig los van Ballast Nedam in, aldus een bericht op Cobouw.nl.

  29 augustus 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws

  Gemeenten willen risico's vastgoed in kaart brengen

  Leegstand op de vastgoedmarkt zorgt ervoor dat gemeenteraden de risico’s van het gemeentelijk vastgoedbezit willen weten. De rekenkamercommissies van Eindhoven en Enschede hebben enige tijd geleden rapporten gepubliceerd over het gevoerde vastgoedbeleid. Die rapporten laten zien dat er voor goed onderzoek meer informatie boven tafel moet komen en dat er duidelijke keuzen gemaakt moeten worden, aldus een bericht op BinnenlandsBestuur.nl.

  29 augustus 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws

  Zakelijke telefoniegebruikers vinden intoetsen ouderwets

  De meeste zakelijke telefoniegebruikers vinden ‘click-to-dial’ prettiger dan het handmatig invoeren van een telefoonnummer. Dit blijkt uit een onderzoek naar het belgedrag van zakelijke gebruikers door onderzoeksbureau No Ties in opdracht van de zakelijke telecomaanbieder Voiceworks.

  29 augustus 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws

  Goedkopere service in ruil voor dagbestedingsplekken

  Een dagbestedingsplek voor de cliënten van Driestroom en een goedkopere wasserette service voor de bewoners van woonzorgcentrum de Drie Gasthuizen, kortom iedereen wint. In de pilot van de twee Gelderse zorgorganisaties wordt de was in het verzorgingshuis gedaan door cliënten van de gehandicaptenzorgorganisatie.

  28 augustus 2014
  Door: 
  Ella Beentjes
 • Achtergrond

  Nieuw pand NBD Biblion

  Op 27 juni werd op bedrijventerrein Oosterheem in Zoetermeer het nieuwe pand van NBD Biblion officieel geopend. Bijzonder is de manier waarop in het energiezuinige gebouw geborgd is dat de duurzame prestaties ook in de praktijk behaald zullen worden. De realisatie van de installaties is aanbesteed inclusief het prestatiegericht onderhoud voor tien jaar.

Partners