Catering: inbesteden of uitbesteden?

Om verrassingen in een later traject te voorkomen, is het vroegtijdig bespreken van dit vraagstuk in de eigen organisatie van groot belang.

Verzet tegen aannemen schoonmakers door overheid

De Nederlandse schoonmaakbranche komt in het geweer tegen de poging van de Rijksoverheid om externe schoonmakers in te lijven als ambtenaar.

Flexibel werken vereist getrainde managers

Flexibel werken wordt wereldwijd omarmd, maar managers hebben wel een training nodig om hun team op afstand te kunnen begeleiden.

Vakantie: Digitale detox is een trend

We kunnen ons een leven zonder smartphone, tablet, internet, e-mail en social media niet meer voorstellen. Of toch wel?

Betere aanbesteding zorgt voor lagere lasten

De toepassing van de nieuwe Aanbestedingswet heeft geleid tot een verlaging van de lastendruk voor ondernemers en overheden.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Nieuws

  Catering: wat is gezonde voeding?

  Net als duurzame catering is ook de definitie van gezonde voeding allesbehalve
  sluitend. Over wat gezonde voeding is, is geen consensus te vinden. Iedereen heeft
  een mening over dit onderwerp en het is daarbij ook nog redelijk trendgevoelig. Feit is wel dat het steeds belangrijker wordt gevonden door consumenten.

 • Nieuws

  WE CANTEEN genomineerd voor innovatieprijs

  Cateringdienstverlener WE CANTEEN is met zijn food court-concept genomineerd voor de Accenture Innovation Award in de categorie Fair Food. Het food court is een omgeving waar wisselende lokale food-ondernemers hun specialiteiten aanbieden en op die manier samen het cateringaanbod verzorgen.

  30 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Robots aan de receptie

  Pratende robots als receptiemedewerkers die je helpen met in- en uitchecken, fictie of werkelijkheid? In het Henn-na Hotel in het Japanse Nagasaki is het inmiddels bewaarheid geworden. Sterker nog: het hotel wordt grotendeels gerund door robots!

  29 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Wie verdient de Winning Workplace Award?

  De zes halvefinalisten van de Winning Workplace Award zijn bekend! Deze halvefinalisten zijn geselecteerd door de vakkundige jury. De drie finalisten worden bepaald door de online stemronde. Wie verdient de Winning Workplace Award? Breng uw stem uit.

  29 juli 2015
 • Nieuws

  Uw werkplek als inspiratiebron?

  De begrippen creatie en creativiteit zijn gekaapt door ontwerpers van moderne hippe transparante kantoren, liefst met glijbanen. Helaas is die strategisch geplaatste glijbaan dan geen bron van creativiteit, slechts een product ervan. Creativiteit als primaire business driver en de (kantoor)ruimte als katalysator als basis voor je werkplekstrategie ligt volgens vastgoeddienstverlener JLL wat subtieler.

  28 juli 2015
 • Nieuws

  Zo snel gaat dat... 5 jaar iPad in Nederland

  Op 23 juli 2010 werd de eerste iPad in Nederland verkocht. Nu, vijf jaar later, beschikt maar liefst tweederde van alle huishoudens over een tablet, waarvan in 40 procent van de gevallen een Apple iPad. Dacht u destijds dat het slechts een kortstondige hype zou zijn?

  28 juli 2015
 • Nieuws

  Facility management steeds strategischer

  De omvang van de Nederlandse FM-markt is vorig jaar gedaald tot onder het niveau van voor de recessie. Tegelijkertijd krijgt de facility manager in toenemende mate een strategische positie in de organisatie, aldus Natalie Hofman, voorzitter FMN.

  28 juli 2015
 • Opinie

  Akoestiek als onderdeel van de optimale leeromgeving

  Nederland is trots op haar kenniseconomie, dit geeft ons een sterke concurrentiepositie op economisch vlak. Goed onderwijs is een van de voorwaarden om de kenniseconomie op een hoog niveau te houden. Kwalitatief goede onderwijsgebouwen zijn een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs.
  27 juli 2015
 • Nieuws

  8 tips om CO2 te besparen

  Sinds de rechter zich heeft uitgesproken over het Nederlandse klimaatbeleid, ligt de bal weer bij de overheid. Maar een beetje ondernemer gaat natuurlijk niet zitten afwachten. Daarom geeft MVO Nederland u acht tips om de CO2-uitstoot blijvend te verlagen.

  27 juli 2015
 • download

  Zo bouwt u een betrouwbare business case

  Maak de voordelen, kosten en effecten van de aanschaf van een Integrated Workplace Management System (IWMS) inzichtelijk met een business case. Hoe kunt u de voordelen van een IWMS meetbaar maken en in cijfers uitdrukken? En hoe schrijft u een bruikbare, effectieve business case ter ondersteuning van de aanschaf van een IWMS?
  27 juli 2015
  Topic: 

Partners