Medewerkers kantoor missen beleving

In de ogen van medewerkers is de gemiddelde werkomgeving niet inspirerend, niet verrassend, te saai en stimuleert deze te weinig de creativiteit.

Flexibele werkplekken goed voor productiviteit

Flexibele werkplekken en werktijden bevorderen een groter verantwoordelijkheidsgevoel en meer creativiteit van medewerkers.

Verplichtingen energielabel utiliteitsbouw

De Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen is herzien, waardoor de verplichtingen voor het energielabel utiliteitsbouw veranderen.

Zo kan facility gezond gedrag stimuleren

Een facility manager heeft verschillende tools om gezond gedrag van medewerkers in een organisatie te beïnvloeden.
1
2
3
4

Actueel

 • Opinie
  0

  Big Data op de werkvloer

  0
  Weet u in hoeverre de medewerkers in uw organisatie daadwerkelijk gebruikmaken van de voorzieningen in hun werkomgeving? Wat zijn hun favoriete plekjes en welke uithoeken van het pand vermijden ze liever? En klopt dit met de aanvangsverwachtingen bij het ontwerp van gebouw en werkplekken?
 • Opinie
  0

  Sociale innovatie door focus op unieke capaciteiten

  0
  Bedrijven zijn teveel gericht op winst maken en te weinig op waarde toevoegen aan de maatschappij. Het bestaansrecht van bedrijven ligt echter in geld verdienen door het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat stelt Caroline Rijnbeek in 'Klein is het nieuwe Groot', het tweede boekje in de reeks Visie op Innovatie.
  29 juli 2014
 • Achtergrond
  0

  Wat u kunt leren van hospitality in musea

  0
  Hospitality. Gastvrijheid. Een inspirerend woord. Een begrip waar een hele industrie omheen functioneert: de hospitality industrie. Het verlenen van service, iemand welkom heten, een ervaring creëren. Verschillende elementen die onder deze paraplu vallen: gastvrijheid. Maar wat gebeurt er als we dit woord uit de hospitality industrie halen en in een andere industrie toepassen? In dit artikel worden deuren geopend om de term gastvrijheid in de museumwereld te introduceren. En wat kunnen andere organisaties daarvan leren?
 • Nieuws
  0

  Nieuw keurmerk VSR-KMS wil erosie van het kwaliteitsmeetsysteem voorkomen

  0

  De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) introduceert tegen het einde van dit jaar het nieuwe VSR-KMS-keurmerk. De bedoeling is om daarmee de erosie van het gebruik van het kwaliteitsmeetsysteem (versie 3 inmiddels) tegen te gaan.

  29 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
  Topic: 
 • Nieuws
  0

  Provincie Fryslân verkiest SAB tot nieuwe cateraar

  0

  De provincie Fryslân heeft na een uitgebreid offertetraject SAB Catering gekozen als nieuwe cateraar voor het provinciehuis in Leeuwarden. SAB wist zich tijdens de aanbesteding te onderscheiden door het geheel op maat gemaakte concept echt Frysk.

  29 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Meeste grote organisaties willen hun huisvesting optimaliseren

  0

  Ongeveer 60 procent van de organisaties met meer dan 500 medewerkers wil de huisvesting optimaliseren. Het gaat dan om kostenbesparing (15 procent), het flexibeler maken van de huisvesting (13 procent) en het verduurzamen van huisvesting. Ook het openbreken of aanpassen van het huurcontract en het aanpassen van het aantal werkplekken zijn veelgenoemde optimalisatiewensen.

  29 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Tips voor juiste match tussen medewerker en werkplek

  0

  Om de juiste match tussen een medewerker en zijn werkplek te vinden, kun je naar bouwkundige maatregelen kijken, maar je kunt ook nog een stap verder gaan. Door namelijk naar de persoonlijkheid van medewerkers te kijken. En kiezen medewerkers wel het type werkplek dat ‘gezond’ voor hen is?

  29 juli 2014
  Door: 
  Peter Bekkering
 • Nieuws
  0

  NEN-ontwerp voor bedrijfsnood en bedrijfshulpverlening

  0

  NEN heeft een normontwerp gepubliceerd dat zowel kleine als grote bedrijven hulp biedt bij het ontwerpen en implementeren van de bedrijfsnoodorganisatie (BNO) waaronder de bedrijfshulpverlening (BHV) is begrepen.

  25 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Vastgoedmarkt weer op zelfde niveau als in 2008

  0

  Het investeringsvolume in vastgoed kwam in de eerste helft van dit jaar op het niveau van het eerste halfjaar van 2008. Toen volgde al snel een krimp, nu zijn beleggers positief gestemd voor de tweede helft van dit jaar.

  25 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Privégebruik zakelijke deelauto wordt fiscaal niet belast

  0

  De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) is een brancheregeling met de Belastingdienst overeengekomen over het privégebruik van poolauto's/deelauto's. Deze auto’s kunnen nu privé worden gebruikt en ook de mogelijkheid van dubbele bijtelling voor een tijdelijk vervangende leaseauto is van tafel.

  25 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen

Partners