Kwaliteit ondergeschikt aanbestedingen catering

In nog geen kwart van de gevallen is herleidbaar vast te stellen dat kwaliteit in de aanbesteding van catering een doorslaggevende rol speelt.

Kosten werkplek onder 9.000 euro

De facilitaire kosten per werkplek komen voor het eerst uit onder de 9.000 euro.

Hoe ziet een werkdag in 2030 eruit?

Twee derde van de Nederlandse werknemers verwacht dat de werkdag er in 2030 totaal anders uitziet.

Medewerkers beoordelen u met 7,2

Medewerkers van kantoor-, zorg- en onderwijsorganisaties beoordelen facilitaire services met een gemiddelde van 7,2.

HR moet aan tafel bij inkoop facilitaire diensten

In bedrijven wordt bij de inkoop van facilitaire diensten te veel naar besparen op kosten en te weinig naar toevoegen van waarde gekeken.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Nieuws

  Grenzen catering en horeca vervagen: 3 trends

  Door Het Nieuwe Werken, hostmanship en beleving zijn niet alleen de ambities rondom cateringfaciliteiten aan verandering onderhevig, ook de grenzen tussen catering en horeca vervagen in toenemende mate. Wat betekenen deze trends precies voor de facilitaire invulling van catering?

  1 juli 2015
  Door: 
  Redactie FMM
 • Nieuws

  Schoonmaker Asito werft 1000 mensen met grote afstand tot arbeidsmarkt

  Schoonmaakbedrijf Asito biedt de komende jaren werk aan duizend mensen met een arbeidsbeperking en/of grote afstand tot de arbeidsmarkt. De op één na grootste schoonmaker van Nederland legt deze doelstelling vast in een Charter Diversiteit op donderdag 2 juli. Dit gebeurt bij de Stichting van de Arbeid in Den Haag, samen met zo’n twintig andere bedrijven, organisaties en gemeenten. 

  1 juli 2015
 • Nieuws

  ‘Games zijn veel effectiever dan andere trainingsmethoden’

  Games zijn een geweldig middel om een gedragsverandering te realiseren bij je medewerkers, vindt Bart Hufen. En hij praat uit ervaring. Met succes ondersteunde zijn bedrijf grote trajecten bij onder meer Ziggo, ABN Amro en Fontys Hogescholen.

  1 juli 2015
  Door: 
  Peter Runhaar
 • Opinie

  Het Regiebureau

  De Rouw en Verhoef stellen in hun boek vast dat veel organisaties streven naar verzakelijking van de relatie tussen opdrachtgever en dienstverlener. Dit vertaalt zich vervolgens in de behoefte aan een onderdeel, een centraal punt in de organisatie, waarin rollen worden belegd die samenhangen met het voeren van regie over de op afstand geplaatste diensten. Zo’n centraal punt noemen de auteurs Het Regiebureau; elke organisatie gebruikt hiervoor overigens een eigen benaming.
  1 juli 2015
 • Nieuws

  Hoe beschermt u uw werknemers tegen de hitte?

  Op dinsdag 30 juni trad het Nationale Hitteplan in werking om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen, zoals ouderen en chronisch zieken, te beperken. De hitte kan echter ook van invloed zijn op de werkvloer: stress op het werk vanwege de warmte kan de productiviteit zelfs met dertig tot vijftig procent verminderen.

 • Achtergrond

  Business case: ‘Maak het kantoor van de medewerker’

  Het is een hot item: de werkomgeving inzetten om productievere, gezondere en gelukkigere medewerkers te krijgen. En waar deze aanpak bij sommige bedrijven nog in de kinderschoenen staat, zijn andere hierin al vergevorderd. Zoals elektronicabedrijf Plantronics, dat hier al tien jaar op inzet.
 • Nieuws

  Tot welke temperatuur is het nog verantwoord om te werken?

  Het kwik stijgt deze week naar zomerse tot tropische waarden van 25 tot 36 graden is de verwachting. Bij welke temperatuur is het nog verantwoord te werken? In het Arbobesluit staat dat de temperatuur op uw werk niet nadelig mag zijn voor de gezondheid. Een precieze temperatuur is niet vermeld. De werkgever moet wel maatregelen nemen om gezondheidsklachten te voorkomen.

 • Achtergrond

  Inzicht in energie met e-DataPortal

  Facility managers van bedrijven hebben steeds meer behoefte aan specifieke energiedata om grip te krijgen op hun gebruik. Daarbij volstaat bij sommige bedrijven een energieportal, een app of een maandelijkse mail, terwijl andere bedrijven het liefst over specifieke ruwe data beschikken. Om deze bedrijven van dienst te zijn ontwikkelde Stedin Meetbedrijf samen met klanten de e-DataPortal.
 • Achtergrond

  Grip op accommodatiebeheer

  Veel maatschappelijke instellingen hebben onvoldoende grip op de inkomsten en uitgaven op pandniveau. Facility Kwadraat ondervangt dit probleem met WISH, een FMIS voor huisvesting in de cloud met onder meer modules voor vastgoedrekenen en verhuurbeheer. WISH koppelt alle relevante informatie in één integraal systeem en levert daarmee de juiste input voor het maken van strategische keuzes.
 • Achtergrond

  Gemeente Krimpen en Rabobank realiseren nieuwbouw onder één dak

  De gemeente Krimpen aan den IJssel en de Rabobank hebben elkaar op huisvestingsgebied gevonden en realiseren nu nieuwbouw onder één dak. “Wij willen het verschil maken. In alle opzichten,” aldus Jan Hoofs, Programmamanager Huisvesting van de gemeente Krimpen aan den IJsel en verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe raadhuis.

Partners