Catering: manier om leefstijl te beïnvloeden?

Steeds meer organisaties kiezen binnen het bedrijfscateringconcept voor de integratie van eet- en leefstijlprogramma’s. Gezond eten bevordert de vitaliteit.

Medewerkers beoordelen u met 7,2

Medewerkers van kantoor-, zorg- en onderwijsorganisaties beoordelen facilitaire services met een gemiddelde van 7,2.

HR moet aan tafel bij inkoop facilitaire diensten

In bedrijven wordt bij de inkoop van facilitaire diensten te veel naar besparen op kosten en te weinig naar toevoegen van waarde gekeken.

Wie is gastvrijer: u of uw collega?

Vrijwel iedere medewerker in de zorg vindt zichzelf goed opgeleid in gastvrijheid, maar zijn collega’s een stuk minder.

Impact van lucht, licht en geluid op werk

Tevredenheid over de eigen werkomstandigheden is een belangrijke voorspeller voor de gezondheid van medewerkers. Wat is precies de impact op het werk?
1
2
3
4
5

Actueel

 • Nieuws

  SZW: minder overtredingen eerlijk werken in de bouw

  Bij één op de vijf inspecties in de bouw in 2014 heeft de Inspectie SZW overtredingen geconstateerd van wetgeving gericht op eerlijk werk, zoals de Wet arbeid vreemdelingen en de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. Dit betekent een daling ten opzichte van het jaar daarvoor: in 2013 constateerde de Inspectie nog bij ruim een derde van de gecontroleerde werkgevers een overtreding.

  29 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Opinie

  Waarom de borging van uw veiligheidscertificaten van groot belang is

  Als implementatieconsultant kom ik over de vloer bij tal van organisaties, in allerlei sectoren. Zo ook bij gemeenten door heel Nederland. Wat me opvalt, is dat de wet- en regelgeving, vergunningen, certificeringen en conditiemetingen meer dan ooit een rol spelen bij het veilig beheren en onderhouden van gemeentelijk vastgoed. Niet heel vreemd, want gemeenten hebben nogal wat gebouwen onder hun hoede waar het nét even wat meer mis kan gaan dan elders. Denk aan zwembaden, sporthallen en evenementenlocaties. “Een ongeluk zit in een klein hoekje” mag dan een clichéuitspraak zijn, gemeenten houden er (als het goed is) dagelijks rekening mee.
  29 mei 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Quantified workplace: jaar lang welzijnmetingen bij medewerkers

  Colliers International start een experiment waarin 40 medewerkers op basis van wearable technologie en ‘self-tracking’ gedurende één jaar hun levensritme, productiviteit en well-being in kaart brengen. Doel is de juiste balans te vinden tussen ‘well-being’ en ‘well billing’. Verbeteren van je eigen leefritme en productiviteit door inzicht in de optimale balans tussen welzijn, productiviteit, stress en gezondheid.

  29 mei 2015
 • Nieuws

  Stelselwijzigingen in zorg nadelig voor facilitaire afdelingen

  De gevolgen van de recente stelselwijzigingen in de zorg bij facilitaire afdelingen zal de komende 3 jaar leiden tot minder budget, minder medewerkers en een groter beroep op de flexibiliteit van het personeelbestand. Zo blijkt uit onderzoek van Gom ZorgSupport onder 400 facilitaire professionals in alle sectoren van de zorg.

  29 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Verantwoord eten met interactieve boodschappenmuur

  OVG Real Estate en Bilder & De Clercq hebben een interactieve boodschappenmuur voor kantoren geïmplementeerd in het duurzame kantoorgebouw The Edge. De boodschappenmuur stelt gebruikers in staat via een app of interactief scherm een gerecht te kiezen, te bestellen en te betalen.

  29 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Tweede Kamer: meer inspraak voor medezeggenschappers

  Bij grote vastgoedplannen moet de medezeggenschap van universiteiten en hogescholen het recht krijgen op onafhankelijk advies, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

  29 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Asito en Pure Energie verduurzamen 10.000 schoonmaakkrachten

  Asito is overgestapt op groene windenergie van Pure Energie voor al haar stroom. Ook is er een samenwerking aangegaan met Pure Energie waarbij alle Asito schoonmaakkrachten tegen een aantrekkelijke prijs duurzame windenergie kunnen afnemen. De stroom van leverancier Pure Energie wordt opgewekt door zon- en windprojecten in Nederland.

  29 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Energiebesparing overheidsgebouwen blijft achter

  Europese regeringen slagen er niet in om energiebesparing in hun eigen gebouwen voldoende te stimuleren. Ze tonen te weinig leiderschap om energieverspilling tegen te gaan, meldt de Coalition of Energy Savings in een rapport.

  28 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  NEN 2767 voor onderhoud gebouwen nu ook in BIM

  Meerjarig integraal beheer en onderhoud van gebouwen op basis van prestatiecontracten neemt snel in populariteit toe. Zeker met het oog op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De norm daarvoor, NEN 2767, kan nu ook worden ingepast in het Bouw Informatie Model BIM.

  28 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Thuiswerken: betaalt uw werkgever de kosten?

  Thuiswerken wordt steeds populairder; wereldwijd werken meer dan de helft van de werknemers regelmatig thuis. Een volledig uitgerust professioneel kantoor in huis is echter een uitzondering. Als deze er wel is dragen  bedrijven nauwelijks bij in de kosten. Dit blijkt uit onderzoek van Regus onder 44 duizend senior business professionals.

  28 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac

Partners