Flexibele werkplekken goed voor productiviteit

Flexibele werkplekken en werktijden bevorderen een groter verantwoordelijkheidsgevoel en meer creativiteit van medewerkers.

Verplichtingen energielabel utiliteitsbouw

De Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen is herzien, waardoor de verplichtingen voor het energielabel utiliteitsbouw veranderen.

Zo kan facility gezond gedrag stimuleren

Een facility manager heeft verschillende tools om gezond gedrag van medewerkers in een organisatie te beïnvloeden.

Geleidelijke inbesteding schoonmaak bij het Rijk

Het kabinet heeft voor een geleidelijke inbesteding van schoonmaakwerkzaamheden gekozen.
1
2
3
4

Actueel

 • Nieuws
  0

  Voorkom een hennepkwekerij bij verhuur van uw bedrijfspand

  0

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft drie nieuwe infosheets met tips voor eigenaren van te huur staande koopwoningen, huurwoningen of bedrijfspanden. Met de tips in deze infosheets kunnen verhuurders voorkomen dat er in hun pand een hennepkwekerij wordt ingericht.

  24 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Minder leaseauto’s, meer mobiliteitskaarten en een voorkeur voor groen

  0

  Het woon-werkverkeer verandert. Fleetmanagers van grote bedrijven (500+) verwachten de komende jaren een krimp van hun wagenpark, zo blijkt uit de Fleet Barometer 2014, een jaarlijks internationaal onderzoek van het Corporate Vehicle Observatory. De mobiliteitskaart is in de lift, het mobiliteitsbudget blijkt inmiddels ingeburgerd, en outsourcing vormt de ‘uitdaging’ van het moment. Verder investeert het Amsterdams Klimaat & Energiefonds 2,5 miljoen euro in Mister Green dat gespecialiseerd is in het verleasen van elektrische auto’s.

  24 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
  Topic: 
 • Nieuws
  0

  OSB wil ondernemerschap bij schoonmakers en glazenwassers bevorderen

  0

  OSB, de brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven, gaat in het najaar regiobijeenkomsten organiseren voor haar leden uit het midden en kleinbedrijf (mkb). Deze bijeenkomsten zullen de bestaande mkb-platforms complementeren. Zij beogen het ondernemerschap in het schoonmaak- en glazenwassersbedrijf te bevorderen.

  23 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Afkoopsom leaseauto vaak buiten proporties

  0

  Afkoopbedragen van leasecontracten zijn vaak buiten proporties. Dit bericht de Vereniging Auto Van De Zaak (VADZ). De vereniging adviseert haar leden om niet zonder meer akkoord te gaan met afkoopregelingen.

  23 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Wie wordt BHV'er van het Jaar?

  0

  Maandag 3 november 2014 is de Dag van de BHV (bedrijfshulpverlening). De verkiezing BHV'er van het Jaar is een belangrijk onderdeel van deze dag. Met deze verkiezing en de nominaties worden bedrijfshulpverleners bedankt voor hun bijzondere inzet.

  23 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Kantoormedewerkers missen beleving

  0

  Nederlandse kantoorgebruikers zijn gemiddeld gesproken niet tevreden over hun kantoren. In de ogen van medewerkers is de gemiddelde werkomgeving niet inspirerend, niet verrassend, te saai en stimuleert deze te weinig de creativiteit. Opvallend is dat huurders positiever zijn dan de medewerkers. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van WPM research.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Grote buitenlandse interesse in Nederlands vastgoed

  0

  Buitenlandse investeerders toonden in de eerste helft van dit jaar veel interesse in Nederlands vastgoed. Het totale transactievolume steeg in deze periode met 70 procent tot circa 4 miljard euro, waarvan ruim de helft voor rekening van buitenlandse investeerders. Dit blijkt uit het Capital Flows Quarterly Report van Colliers.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Besparingsmogelijkheden voor zorginstellingen op onderhoud, renovaties en energie

  0

  Zorginstellingen hebben vaak grote moeite om noodzakelijk onderhoud en renovaties te bekostigen. Om meer financiële speelruimte te krijgen, is het indien er herstel of renovatie aan te orde zijn goed om na te gaan of het btw-tarief van 6 procent van toepassing kan zijn. Verder kunnen ook energiekosten een goede bron van besparing zijn.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Aanbevelingen voor vastgoedbeleid scholen

  0

  Om financiering van het onderhoud rond te krijgen en te verantwoorden, moeten schoolbesturen steeds meer op portefeuilleniveau naar hun gebouwen kijken. In welke schoolgebouwen moet er worden geïnvesteerd en welke worden op termijn afgestoten gelet op het aantal leerlingen, de staat van onderhoud, de locatie en de alternatieve bruikbaarheid? Deze aanbeveling doet een werkgroep van Bouwstenen, een platform voor maatschappelijk vastgoed, met vertegenwoordigers van scholen en gemeenten.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen
 • Nieuws
  0

  Modern kantoor niet zo belangrijk voor werkzoekenden

  0

  Werkzoekenden vinden het belangrijk om te werken in een sector die ze aanspreekt. Het werken voor een ‘cool’ merk wordt niet zo belangrijk gevonden en het werken in een modern kantoor evenmin. Dit blijkt uit een online onderzoek van Monsterboard onder 2.500 internetgebruikers in Europa en Amerika.

  22 juli 2014
  Door: 
  Willem Dercksen

Partners