Facilitair bedrijf mag meer verrassen

Het facilitair bedrijf heeft haar basiszaken op orde. Wel zouden de facilitair bedrijven een stapje meer mogen zetten.

Robots leren handelingen via YouTube

Het is onderzoekers gelukt om robots alledaagse handelingen onder de knie te laten krijgen. Wat betekent dit voor FM?

Wat u van start-ups kunt leren

Bedrijven investeren in toenemende mate in veelbelovende start-ups. Wat betekent de opkomst van 'game changers' voor uw werk en wat kunt u van start-ups leren?

Catering: inbesteden of uitbesteden?

Om verrassingen in een later traject te voorkomen, is het vroegtijdig bespreken van dit vraagstuk in de eigen organisatie van groot belang.

Verzet tegen aannemen schoonmakers door overheid

De Nederlandse schoonmaakbranche komt in het geweer tegen de poging van de Rijksoverheid om externe schoonmakers in te lijven als ambtenaar.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Nieuws

  Helft Nederlandse werknemers wil werk-privé balans verbeteren

  In Nederland werkt 45 procent van de zakelijke professionals minimaal de helft van de week niet vanaf een vast kantoor, maar juist vanaf verschillende plekken. De populariteit van flexibel werken in Nederland is te vergelijken met dat in Canada en de VS. Ondanks dat dit percentage hoog lijkt, is het flexibel werken in de opkomende economieën een stuk populairder. In Mexico bijvoorbeeld werkt 64 procent niet vanaf een vast kantoor. Dat blijkt uit een onderzoek van Regus onder 44.000 mensen uit het bedrijfsleven uit meer dan 100 verschillende landen.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Belang van kostenbesparing op mobiliteit neemt af

  Vorig jaar stond kostenbesparing op zakelijke mobiliteit nog met stip bovenaan de agenda van bedrijven met een wagenpark. De resultaten van het Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO) 2015 onder 5.000 zakelijke rijders laten een wat ander beeld zien. Kostenbesparing wordt nog steeds gezien als een zeer belangrijk speerpunt, maar het belang van andere punten nemen toe en is er minder focus op de kosten. Meer flexibiliteit creëren voor de medewerkers en aantrekkelijk werkgeverschap is bij bedrijven sterk in belang toegenomen.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Achtergrond

  Innovatieve werkplek van de toekomst

  ‘Het samenspel tussen fysieke omgeving, persoonlijke dienstverlening en slimme software is belangrijker dan ooit. Het mooie van onze samenwerking is dat we al deze facetten een impuls geven.' Vanuit drie verschillende expertises delen Facilicom, Axxerion en Blinq Systems één visie omtrent dé innovatieve werkplek van de toekomst. 'We zijn hiermee ambassadeurs van partnering binnen facility management.’
 • Nieuws

  Kabinet vraagt advies aan SER over nieuwe technologische ontwikkelingen

  Het kabinet heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) advies gevraagd over de gevolgen van technologische ontwikkelingen voor de arbeidsmarkt, waaronder robotisering. Door nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen straks veel werkzaamheden wellicht door robots worden verricht. Tegelijkertijd ontstaan er door robotisering ook nieuwe werkzaamheden. Dat meldt de Rijksoverheid.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Het Nieuwe Werken draagt bij aan vervaging horeca en catering

  De horeca en catering schuiven steeds dichter naar elkaar toe. Een belangrijke aanjager daarvan is bijvoorbeeld Het Nieuwe Werken (HNW), waarbij bedrijfscatering een fundamenteel andere rol krijgt dan alleen lunch in de kantine. Daarnaast blijkt uit de ‘Marktanalyse Inkoop Catering 2015-2016’ dat ook andere ontwikkelingen bijdragen aan de vervaging van de grenzen tussen catering en horeca, waaronder beleving en de 24/7 economie.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Opinie

  Een werkplek voor iedereen?

  Een effectieve werkomgeving stimuleert samenwerking zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit. 85% procent van de werknemers is ontevreden over hun werkomgeving, omdat ze zich niet kunnen concentreren [Steelcase, september 2014]. Johnson Controls onderschrijft dat door het signaleren van de volgende trends: 51% van de tijd wordt gebruikt voor concentratie.
  1 oktober 2015
 • Nieuws

  Bijna helft cateraars verstaat niet hetzelfde onder duurzame catering

  Duurzaamheid is de laatste jaren een containerbegrip geworden. Veel thema’s die te maken hebben met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken  worden tegenwoordig onder duurzaamheid geschoven. Het thema duurzaamheid richt zich ook steeds meer op catering. Voedselconsumptie en -productie maakt nadrukkelijk deel uit van duurzaamheidsvraagstukken. Toch blijkt uit de ‘Marktanalyse Inkoop Catering 2015-2016’ dat 44,1 procent van de ondervraagden dat aanbestedende diensten en cateraars niet hetzelfde verstaat onder duurzame catering.

  1 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Achtergrond

  Het gebouw: Onderzoekscentrum voor materialen, DSM Engineering Plastics

  In augustus vorig jaar werd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen het nieuwe onderzoekscentrum voor innovatieve materialen van DSM in gebruik genomen. In één overzichtelijk complex is een diversiteit aan onderzoeksruimten, kantoren en een testhal ondergebracht.
 • Nieuws

  Defensie blijft toch eigen catering doen in legerkantines

  De catering van de krijgsmacht wordt toch niet uitbesteed aan de markt. De 900 cateringmedewerkers blijven ambtenaar nu Defensie terugkomt op een bijna vijftien jaar oud plan om legerkantines door commerciële cateraars te laten runnen. Minister Hennis van Defensie schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat uitbesteding toch duurder blijkt te zijn. Dat meldt de Volkskrant.

  30 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
  Topic: 
 • Nieuws

  De meest voorkomende certificaten in de cateringbranche

  Op het gebied van certificaten worden door aanbestedende diensten verschillende eisen gesteld aan opdrachtgevers.  Deze certificaten hebben betrekking op kwaliteit, milieu, hygiëne en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uit de ‘Marktanalyse Inkoop Catering 2015-2016’ blijkt dat 44 procent van de ondervraagden deze certificaten als toegevoegde waarde ziet tijdens de looptijd van het contract. Wat zijn de meest voorkomende certificaten?

  29 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk

Partners