Van klachten oplossen naar klanten binden

Facility wordt - samen met de marketingafdeling - in toenemende mate verantwoordelijk voor klantenbinding.

Open kantoorruimtes: vrijheid of ellende?

Wat nou als kantoorruimtes niet meer bestonden uit hokjes en muren, maar uit één grote open werkruimte zonder je opgesloten te voelen?

Schoonmakers Rijksoverheid inbesteed

Minister Asscher ondertekende een akkoord met FNV Schoonmaak en FNV Overheid over de voorwaarden waaronder dat gaat gebeuren.

Wat zijn voorwaarden voor de ideale werkplek?

Een goede parkeerplek bij het kantoor is volgens 66 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers een belangrijke voorwaarde bij de keuze van een werkplek.
1
2
3
4

Actueel

 • Nieuws

  RVO lanceert Leidraad Energieprestatiecontracten

  De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft een leidraad gemaakt om aanbestedende diensten te helpen met de inkoopprocedure van energieprestatiecontracten. De Leidraad Aanbesteden beschrijft stapsgewijs hoe je een energieprestatiecontract aanbesteedt en opstelt. Het stappenplan is bedoeld voor organisaties die een EPC willen aanbesteden en ook voor opdrachtnemers en consultants. Dit deed RVO.nl in samenwerking met Boot Advocaten en ESCoNetwerk.nl.

  26 maart 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Zuidas duurzaamste locatie in Nederland

  Gebouwen op de Amsterdamse Zuidas scoren 20 procent hoger op energiezuinigheid dan gemiddeld in Nederland, zo blijkt uit een onderzoek naar duurzaamheid van gebouwen in de Zuidas.

  25 maart 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Opinie

  Dagschoonmaak heeft de toekomst

  Stel je eens voor. Elke keer als jij aan het werk bent, is het pand waar je werkt uitgestorven. Er brandt weinig licht of je moet het zelf aan doen. Je werkt wel samen met een collega maar allebei op een andere afdeling. Dat klinkt toch niet echt als leuk werken. En toch is het de dagelijkse realiteit van veel schoonmaakmedewerkers in Nederland.
 • Nieuws

  Op 28 maart wordt het donker op de Zuidas

  Op 28 maart doven de participanten van de verschillende Green Business Clubs massaal hun lichten voor de Earth Hour campagne. Met deze internationale bewustwordingscampagne opgezet door het Wereld Natuur Fonds wordt aandacht gevraagd voor de kwetsbaarheid van de aarde en wordt op ludieke wijze duidelijk hoe alle kleine beetjes helpen.

  24 maart 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Impact en mogelijkheden van Big Data

  Wat is Big Data eigenlijk? En wat is de relevantie ervan voor Real Estate en Facility Management? Planon houdt hierover een webinar op 16 april.
   

  24 maart 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Question Mark Group stapt vol overgave in de kracht van Hospitality!

  ‘De juiste vragen stellen is het antwoord vinden!’

  Question Mark Group verbindt de kracht van Hospitality aan Facility. Hiermee maakt u het verschil en kiezen medewerkers, klanten en gasten voor u! Onze overtuiging: ‘Beleving is leidend voor dienstverlening! Mensen maken geen rekensom maar beleven! Uw diensten hier op inrichten is daarom urgent. 


  24 maart 2015
 • Nieuws

  Zorghuis halveert energiekosten in drie maanden

  Tijdens de Energiestrijd Zorghuizen hebben 38 instellingen in drie maanden € 200.000 aan energiekosten bespaard. De winnaar, Zorghuis Sint Petrus, zag de energierekening dalen met 55 procent.

  24 maart 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Energiebesparing is opstap voor circulair gebruik van vastgoed

  Energiebesparing in bestaand vastgoed is een belangrijk element binnen de Nederlandse energieambities. De gebouwde omgeving veroorzaakt 35 procent van het energieverbruik en biedt een groot besparingspotentieel. Het terugdringen van het energiegebruik helpt bedrijven kosten te besparen, creëert werkgelegenheid, verbetert de concurrentiekracht en laat de CO2 uitstoot dalen. De aandacht voor energiebesparing in vastgoed vormt ook een opstap naar het circulair gebruik van gebouwen. Dit stelt het ING Economisch Bureau.

  24 maart 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Verouderde bedrijfsprocessen belemmering voor werknemer

  Verouderde bedrijfsprocessen en achterhaalde werkwijzen beïnvloeden de productiviteit, efficiëntie en medewerkerstevredenheid negatief. Zo blijkt uit een rapport van Adobe onder meer dan 5.000 kantoormedewerkers wereldwijd.

  24 maart 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Achtergrond

  The Edge

  Het meest duurzame kantoorgebouw van de wereld staat in Nederland, op de Amsterdamse Zuidas. Daar realiseerde projectontwikkelaar OVG Real Estate in nauwe samenwerking met hoofdhuurder Deloitte The Edge, een gebouw dat van BREEAM – de wereldwijde beoordelaar van duurzame gebouwen – de kwalificatie Outstanding kreeg, met een score van 98,36 procent.

Partners